Masa de Paste: meniuri pentru toate gusturile

Masa de Paste: meniuri pentru toate gusturile
  calendar_month        
Organizarea unei mese de Paște pentru întreaga familie poate fi uneori o sursă de presiune și multe întrebări. Ce să pregătești pentru a mulțumi toți oaspeții? Cum să faci un meniu ușor și rapid de gătit? Ar trebui să alegi rețete tradiționale sau să joci cartea originalității? Economice, ușoare, elaborate, clasice sau vegetariane, toate variantele sunt posibile pentru a realiza un meniu festiv de Paște care să satisfacă cel mai bine dorințele fiecăruia.

Un meniu de Paște ușor și rapid

În acest an găzduiești masa de Paște și nu ai încredere în abilitățile tale de gătit? Nu este nevoie să te agiți extrem de mult pentru a-ți mulțumi oaspeții! Poți scoate în evidență produsele tipice de Paște, în rețete foarte simplu de făcut.

Începe cu un aperitiv simplu din sparanghel la abur, servit cu o vinegretă cu ierburi aromatice și puțină maioneză. Continuă cu mielul și, pentru că vin zilele frumoase de primăvară, lansează sezonul grătarului și gătește frigărui de miel cu legume.

La ora desertului, lasă simplitatea să vorbească. Servește o reteta de cheesecake cu Oreo și o salată de afine, zmeură și căpșuni parfumate, de exemplu, cu frișcă sau cu sos de ciocolată.

O masă tradițională de Paște

Vrei să respecți tradiția pentru masa ta de Paște? Multe rețete regionale au fost special concepute pentru această ocazie, așa că ai de unde alege.

Ca aperitiv, începe cu un paté sau un drob de Paște, salate de crudități și tradiționalele ouă roșii. Continuă cu un preparat generos și autentic, care va pune în evidență perfect vedeta zilei: mielul. Însoțește-l cu legume de primăvară, de exemplu, cartofi noi la cuptor cu usturoi verde și leurdă, alături de o salată verde cu ridichi și ceapă verde.

Poți prepara o pulpă întreagă la cuptor, spată de miel friptă sau cotlete de berbecuț în crustă de verdețuri. Posibilitățile sunt numeroase. La desert, cozonacul și pasca rămân specialitatea acestei sărbători în multe regiuni ale țării.

Un meniu original pentru masa de Paște

Pentru o masă originală de Paște, gătește aceleași produse, dar în rețete mai surprinzătoare. Încă o dată, oul va fi ingredientul ideal și te poți juca cu arome și culori diverse. Optează pentru ouă umplute cu pastă de pește și sfeclă roșie sau ouă cu cremă de sparanghel sau morcov, în locul unor sosuri clasice precum maioneza. Poți uimi și folosind ouă de prepeliță, mai cochete și mai rafinate.



La momentul felului principal, pune în scenă mielul (sau iepurele), asociindu-le cu ingrediente neobișnuite: o crustă pe bază de pesto, pentru a oferi un gust sublim unui grătar de miel, sau un sos de mole de ciocolată, care poate însoți de minune carnea.

În final, la desert, joacă-te cu un decor spectaculos în formă de cuib, de exemplu, un delicat croquembouche care să conțină o surpriză: ouă mici de zahăr sau ciocolată.

Un meniu de Paște ieftin

Chiar și cu un buget restrâns, masa de Paște poate fi totuși excepțională. Este nevoie doar de puțină imaginație și, cu câteva trucuri, vei avea o masă minunată și festivă la un preț mai mic.

Ca aperitive, oul, foarte ieftin și produsul-vedetă al acestei petreceri, va fi cel mai bun aliat al tău. Nu doar colorat, oul se declină în diverse moduri și face astfel posibilă realizarea unor rețete cu texturi diferite. De exemplu, le poți oferi oaspeților tăi o salată cu ouă fierte, ridichi și verdețuri sau pur și simplu ouă cocotte cu câteva bucăți de bacon sau baby spanac, de exemplu.

Ca fel principal, poți opta pentru o carne de curcan, mai ieftină decât mielul. Gătește-o cu un sos de muștar, de exemplu, și servește-o cu cartofi noi la cuptor.

Pentru a încheia masa în stil, joacă-te cu o prezentare sofisticată a preparatelor tradiționale, cozonacul și pasca. Sau pregătește un mousse de ciocolată, pe care îl vei pune în coji de ouă goale și foarte bine curățate.

Indiferent ce alegere vei face, mai presus de toate, Paștele este o zi de distracție alături de cei dragi, ideală pentru împărtășirea tradițiilor și sărbătorirea valorilor noastre. Cu puțină pregătire și aceste sfaturi simple, este posibil să realizezi o masă de Paște fără stres!

Sursa foto: Shutterstock

Recomandari