Limbajul florilor. Ce mesaje transmitem atunci cand le daruim

Limbajul florilor. Ce mesaje transmitem atunci cand le daruim
  calendar_month     photo_cameraPixabay    
De multe secole, florile sunt simbolul universal al iubirii, al fericirii și al recunoștinței. Mai mult decât aspectul lor fermecător, florile au un limbaj unic. Cei de la magnolia.ro cred că florile reușesc să transmită cele mai profunde emoții ale oamenilor, fiind cel mai important motiv pentru care sunt un cadou atât de popular. În continuare vei afla mai multe despre limbajul florilor și despre mesajele transmise atunci când le dăruim.

Limbajul florilor

Limbajul florilor sau floriografia este o practică veche, prin care diferite sentimente și mesaje au fost asociate cu anumite tipuri de flori. Acest limbaj și-a câștigat popularitatea în epoca victoriană, perioadă în care societatea era rigidă și descuraja exprimarea emoțiilor.

Astfel, s-a dezvoltat floriografia, cărți precum „Decorative Illustration, from The Illuminated Language of Flowers” de Kate Greenaway au devenit cunoscute, fiind folosite drept ghiduri pentru ca oamenii să-și exprime trăirile prin buchete și aranjamente florale.

Simbolismul florilor

Fiecărei flori i-au fost atribuite semnificații diferite, reușind să transmită mesaje clare și profunde. De exemplu, trandafirii roșii simbolizează dragostea pasională, în timp ce trandafirii galbeni îi transmit unui prieten drag cât de important este în viața ta. Crinii albi sunt pentru puritate și inocență, iar floarea-soarelui transmite energie și demonstrează loialitatea față de persoana iubită. Laleaua este un simbol al speranței și aduce zâmbetul pe chipul celor care trec printr-o perioadă mai dificilă.

Înțelegând toate aceste semnificații, poți alege florile potrivite pentru a transmite intențiile și sentimentele tale, într-un mod clasic și plin de semnificații.

Semnificația culorilor florilor

Mai mult decât tipul florilor, culorile acestora joacă un rol esențial în transmiterea mesajelor. Roșul este de cele mai multe ori asociat cu iubirea, iar rozul, cu afecțiunea și recunoștința. Movul înseamnă regalitate și îi va transmite persoanei dragi că o admiri, în timp ce albul semnifică iubirea tânără și inocentă. Galbenul simbolizează bucuria și prietenia, iar portocaliul, entuziasmul.

Selectând cu atenție atât tipul, cât și culoarea florilor, poți crea un impact și mai profund asupra cadoului pentru persoana dragă. De asemenea, diferitele combinații florale personalizează mesajul transmis.

Fie că îți dorești să-ți exprimi dragostea, aprecierea sau recunoștința, florile o vor face pentru tine, în cel mai sincer și fermecător mod. Așadar, data viitoare când oferi un buchet, ia în considerare mesajele pe care acesta le poartă.
Recomandari