Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara orezul cu lapte. Afla secretul ca sa iti iasa delicios

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara orezul cu lapte. Afla secretul ca sa iti iasa delicios
  calendar_month   update 23 Iun 2021, ora: 19:50      
Orezul cu lapte este unul dintre deserturile foarte populare in Romania. Cu siguranta iti amintesti gustul lui inca din copilarie, asa cum il prepara bunica.

Multe gospodine fac insa greseli mari atunci cand il prepara acest desert savuros. Bucatarii cei mai iscusiti au insa secrete doar de ei stiute, care ii ajuta sa gateasca cel mai delicios orez cu lapte.

Astfel, daca vrei sa iti incanti familia cu cel mai bun dulce, atunci trebuie sa eviti cateva greseli si sa tii cont de urmatoarele sfaturi si trucuri. Inainte de a fierbe orezul, unge marginile cratitei cu unt. Astfel, chiar daca acesta se va ridica la fierbere, el nu va trece peste vas, deoarece nu va putea trece de bariera formata de unt. De asemenea, foarte important este sa verifici cat de proaspat este laptele pe care il folosesti la prepararea desertului. Cantitatile sunt si ele importante. Porția ideală de orez și de lapte într-un vas este de 1:4. Nu uita ca trebuie sa amesteci constant orezul cat este pe foc, ca sa nu se prinda.

Recomandari