Fericirea se afla sub nasul tau! Top 6 obiceiuri aliate cu emotiile pozitive
history_edu redactia ele.ro calendar_month 23 Mar 2023, 18:05 update 23 Mar 2023, ora: 18:05 photo_cameraunsplash.com
Cunoști categoria aceea de persoane care par să dețină secretul unei bune dispoziții permanente? În realitate, nimeni nu cunoaște secretul fericirii eterne, ci doar câteva trucuri menite să ridice tonusul mental. Fericirea depinde în mare măsură de ceea ce alegi să faci în fiecare zi. Însă, există acele obiceiuri universal valabile care au capacitatea de a schimba oricui perspectiva asupra vieții.
Fericirea stă în lucruri mărunte și e un proces la care se lucrează zi de zi
,, O minte sănătoasă într-un corp sănătos’’
- Alege sportul care ți se potrivește
Recunoaște, când corpul și mintea sunt în armonie, atunci starea generală este optimă. Așadar, notează câteva trucuri care îți pun corpul în mișcare și-ți calmează mintea. Mișcarea este aliatul imunității și medicamentul universal contra tuturor bolilor. Optează pentru un sport potrivit personalității și stilului tău de viață. E important să faci ceea ce-ți place, chiar și atunci când vine vorba de ,,obligații’’. Da, să-ți pui corpul în mișcare este o responsabilitate pe care o ai față de organismul tău. Te poți înscrie la un curs de dans. Te poți apuca de pilates, te poți distra la zumba, plimbă-te cu bicicleta prin natură sau fă jogging la primele ore ale dimineții. Făcând ce-ți place, îți crești mobilitatea corpului, îmbunătățești circulația, tonifiezi musculatura și obții un corp pe care îl privești cu mândrie. Ca să nu mai vorbim de faptul că, sportul echilibrează stresul și eliberează endorfinele în creier.
- Relaxare activă după o zi obositoare
Dacă ai puțin timp liber, de ce să nu-l folosești inteligent? Nu poți cumpăra fericirea, dar poți avea dispozitive și fotolii de masaj japonez Fujiiryoki cu tehnologie de masaj 5D+AI și e același lucru. Relaxarea activă precum sportul, yoga sau masajul îți limpezesc mintea. Alternează sesiunile de masaj cu yoga, meditație, aromaterapie și alte terapii alternative pentru deconectare emoțională de la stresul zilnic.
Descoperă alimentele ,,fericite’’
Există alimente care susțin producția de dopamină din creier. Ciocolata neagră, fructele de pădure, varza de Bruxelles, kale sau spanacul sunt surse valoroase de antioxidanți și acid folic, elemente care neutralizează stările depresive. Vitamina D este o sursă excelentă de serotonină. Așadar, plimbă-te afară chiar dacă e înnorat și încorporează ciupercile în dieta zilnică. Ți-ai imaginat vreodată că omleta te poate face fericit, în sensul propriu? Ouăle au un conținut ridicat de triptofan, element care favorizează nivelul serotoninei.
Planifică o vacanță fictivă
Chiar dacă mai durează până la viitorul concediu, starea ta de bine nu suportă amânare. Sunt studii care confirmă că, doar vizualizând vacanța de vis într-un loc în care voiai demult să ajungi îți poate crește nivelul de endorfine cu peste 20%. Cam atât de puternice sunt gândurile!
Somnul nu te face euforic, dar crește toleranța la emoții
8 ore de somn nu te fac mai fericit, dar îți limpezesc viziunea asupra problemelor. Dacă te odihnești suficient, automat se reduce nivelul de cortizol, te concentrezi mai ușor peste task-uri, îți prioritizezi mai bine activitățile, obții rezultatele scontate și te simți mulțumit de ce ai realizat.
Stimulii senzoriali influențează alegerile
Aromele acționează asupra stării psihice și fizice. Caută aromele potrivite și transformă-le în aliații tăi în lupta cu stările de tristețe, apatie, dureri fizice și chiar pentru stimularea creativității. Lavanda este una dintre cele mai apreciate arome, des folosite pentru aromaterapie. Lavanda stimulează melatonina (hormonul somnului) și combate tulburările de somn. Lămâia, menta sau eucaliptul revigorează corpul și mintea, neutralizează stresul și ameliorează chiar răul de mașină. Tămâia, bergamota, ylang ylang sau cardamom sunt cele mai populare arome cu proprietăți calmante, care crează o atmosferă zen, prielnică pentru masaj și meditație.
Recitește lista celor 6 lucruri care îți îmbunătățesc starea de bine până te convingi că fericirea e la îndemâna ta în fiecare zi. Conexiunea cu natura, mâncarea prietenoasă cu hormonul fericirii, terapiile de relaxare, un somn bun și folosirea imaginației sunt tot cei ai nevoie pentru un corp sănătos și un psihic pregătit să lupte cu provocările zilnice.