Cum se spala corect costumele de baie ca sa nu se decolereze. Trucuri ca sa le mentii ca noi cat mai mult timp

Cum se spala corect costumele de baie ca sa nu se decolereze. Trucuri ca sa le mentii ca noi cat mai mult timp
  calendar_month   update 27 Iun 2024, ora: 15:58      
Costumele de baie sunt esentiale pentru zilele insorite la plaja sau piscina, dar pentru a le mentine in stare buna si a le prelungi durata de viata, este important sa le speli corect. Iata cateva sfaturi utile pentru a te asigura ca costumele tale de baie raman la fel de frumoase ca in prima zi.

1. Clatirea imediata dupa utilizare

Dupa ce ai iesit din apa, fie ca este vorba de piscina, mare sau lac, clateste-ti imediat costumul de baie cu apa rece. Acest pas ajuta la indepartarea clorului, sarii si a altor substante chimice care pot deteriora materialul si culoarea costumului.

2. Spalare manuala

Spalarea manuala este cea mai sigura metoda pentru a curata costumele de baie. Foloseste apa calduta si un detergent delicat, preferabil unul special pentru costume de baie sau pentru articole delicate. Evita utilizarea detergentilor agresivi sau a celor cu inalbitori.

3. Evita masina de spalat

Desi poate fi tentant sa arunci costumul de baie in masina de spalat, acest lucru poate duce la intinderea si deteriorarea materialului. Daca totusi trebuie sa folosesti masina de spalat, pune costumul intr-o plasa de rufe pentru articole delicate si foloseste un ciclu de spalare bland.

4. Nu folosi uscatorul

Uscatorul de rufe poate deteriora elasticitatea si structura costumului de baie. In schimb, lasa costumul sa se usuce natural, la aer, pe o suprafata plata, departe de lumina directa a soarelui. Expunerea directa la soare poate cauza decolorarea si degradarea materialului.

5. Nu stoarce costumul de baie

Evita sa storci costumul de baie pentru a elimina excesul de apa, deoarece acest lucru poate afecta elasticitatea si forma materialului. In schimb, preseaza usor costumul intre doua prosoape pentru a absorbi apa in exces.

6. Evita contactul cu uleiuri si lotiuni

Incearca sa eviti contactul direct al costumului de baie cu uleiuri, lotiuni de plaja sau produse de bronzat, deoarece acestea pot pata si deteriora materialul. Aplica produsele de protectie solara si de bronzare inainte de a pune costumul de baie si lasa-le sa se absoarba in piele.

7. Depozitare corecta

Depoziteaza costumele de baie intr-un loc racoros si uscat. Evita sa le lasi intr-un loc umed sau sa le impaturesti prea strans, deoarece acest lucru poate cauza deformarea materialului.

Urmeaza aceste sfaturi simple pentru a-ti pastra costumele de baie in stare excelenta sezon dupa sezon. Investind putin timp si grija in curatarea si intretinerea lor, te vei putea bucura de costumele tale preferate mai mult timp.

Recomandari