Cum se coc corect vinetele. Toate gospodinele trebuie sa stie aceste trucuri
Vinetele sunt delicioase si majoritatea romanilor le consuma vara si in preajma sarbatorilor. Pentru a prepara insa cea mai gustoasa salata de vinete, aceste legume trebuie insa coapte foarte bine, astfel incat ele sa isi pastreze aroma intensa.
Vinetele se pot coace pe aragaz, pe gratar sau la cuptor. Atunci cand le coacem pe aragaz este indicat sa il accoperi cu o folie de aluminiu. Desi multe gospodine fac aceasta greseala, trebuie sa stii ca nu este recomandat ca vinetele sa fie intepate sau crestate inainte de coacere.
Pentru a le coace la cuptor, vinetele trebuie puse in tava si coapte la foc maxim. Aceste legume nu se coc la foc mic pentru că atunci vor fierbe în suc propriu și se vor înnegri la interior. Asadar, unul dintre cele mai importante trucuri este acela ca ele sa fie coapte rapida, sa li se arda coaja, iar miezul lor sa ramana alb si moale. De asemenea, vinetele trebuie intoarse pe toate partile care se coaca perfect.
In cazul in care ai o plita cu inducție este foarte important să alegeți o tavă din material care conține fier sau o tigaie mai veche specială pentru acest tip de plită. Și aici focul trebuie să fie dat la maxim