5 trucuri ca sa gasesti timp pentru relaxare

5 trucuri ca sa gasesti timp pentru relaxare
  calendar_month        
Ai nevoie de relaxare pentru a-ţi reîncărca bateriile, dar şi pentru a te bucura de activităţile care îţi aduc împlinire. Din păcate, ritmul agitat al vieţii de zi cu zi îţi poate afecta timpul liber şi te poate lăsa fără prea multe clipe de respiro. Depinde de tine să îţi gestionezi timpul cât mai bine şi să faci loc în programul tău pentru lucruri ce îţi aduc relaxare.

Iată 5 trucuri care să te ajute să acorzi mai mult timp lucrurilor ce îţi aduc fericire:

Prioritizeaza task-urile

Ca să ai mai mult timp la dispoziţie pentru relaxare, este înţelept să începi cu prioritizarea task-urilor din calendar. De-a lungul unei zile poţi avea o mulţime de activităţi de bifat, de la trimis e-mailuri şi întâlniri de afaceri până la responsabilităţi casnice, precum curăţenia sau pregătirea hranei.

Ca să nu îţi încarci inutil programul, decide ce task-uri sunt esenţiale şi ce task-uri pot aştepta sau poate chiar se pot elimina din agendă. În acest fel, va deveni mai uşor să te ocupi de responsabilităţile zilnice şi să câştigi timp preţios, pe care să îl foloseşti în avantajul tău, pentru relaxare său timp de calitate cu cei dragi.

Descoperă cum arată programul ideal

Atunci când îţi doreşti să faci schimbări în programul de zi cu zi, contează foarte mult să ştii exact ce vrei. Gândeşte-te cum ar arăta programul ideal pentru tine, de cât timp pentru relaxare ai avea nevoie, ce activităţi ţi-ar plăcea să încerci sau cum te-ai bucura de mai mult timp liber.

Bineînţeles, este important să gândeşti realist. Poate visezi să te muţi pe o insulă exotică şi să te bucuri de plajă toată ziua, însă acest lucru nu se poate realiza prea rapid. Începe cu obiective mici şi schimbări pe care le poţi implementa uşor.

Alege activităţile preferate

Mai mult timp pentru tine poate include o mulţime de activităţi, de la sport şi până la shopping, meditaţie sau chiar vacanţe. Atunci când vrei să câştigi extra timp liber, este bine să ştii exact cum vrei să te bucuri de el şi ce activităţi ţi-ai dori să faci. Este păcat să iroseşti timpul liber sau să laşi plictiseala să se instaleze, aşa că alcătuieşte-ţi o listă cu activităţile preferate şi programează-ţi cel puţin una pe săptămână.

Profită la maxim de pauze

Micile pauze pot deveni şi ele momente de relaxare, dacă ştii cum să te bucuri de ele. O pauză de 10 minute la birou poate fi o ocazie foarte bună ca să meditezi, să faci o plimbare scurtă sau să asculţi un pic din podcast-ul preferat.

Dacă eşti acasă, espressorul de cafea poate deveni cel mai bun prieten pentru o pauză scurtă. Cu ajutorul unui espressor de cafea poţi să savurezi pauză cum se cuvine, fie că citeşti, scrii sau te uiţi la TV. Există o mulţime de espressoare de cafea din care poţi alege, de la modele de câteva sute de lei şi până la modele de mii de lei.Învaţă să foloseşti micile pauze în avantajul tău şi să te bucuri cu adevărat de ele, fie că porneşti espressorul de cafea pentru o băutură delicioasă, meditezi, citeşti sau scrii.

Încearcă să reduci timpul petrecut pe telefon

Telefoanele sunt deja parte din viaţa noastră şi ar fi foarte greu să schimbăm acest lucru, însă putem controla cât de des le folosim şi cum le folosim. Ca să te relaxezi mai mult, încearcă să reduci timpul petrecut pe telefon, fie că este vorba despre shopping online, social media sau jocuri. În acest fel, vei câştiga timp pentru a socializa, a descoperi lucruri noi sau a face mişcare.

Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a-ţi organiza timpul cât mai smart, astfel încât să găseşti timp pentru ceea ce te relaxează şi îţi aduce zâmbetul pe buze. În acest fel, vei putea să te bucuri de un stil de viaţă echilibrat şi să laşi grijile deoparte mai des.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

suflet
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right