4 reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru alegerea cadourilor perfecte de Craciun
Tocmai ne bucurăm de primele zile de toamnă, dar timpul zboară repede. De acum până la Crăciun mai sunt mai puțin de 90 de zile, așa că îți recomandăm să te gândești deja la lista de cadouri. Dacă nu ai inspirație sau timp, citind acest articol vei găsi câteva reguli surprinzător de simple pe care trebuie să le urmezi pentru a alege cele mai inspirate cadouri de Crăciun.
Atunci când facem un cadou, cu toții ne dorim ca acesta să fie perfect. Să fie acel ceva pe care persoana care-l va primi și-l dorește, de care are nevoie și pe care încă nu și l-a luat. Când este vorba despre o aniversare, misiunea pare una rezonabilă, dar atunci când trebuie să-i iei locul lui Moș Crăciun, lucrurile se complică.
O variantă ar fi să cumperi un singur cadou pentru o familie, indiferent dacă este vorba de părinți, socrii sau de nași. Asta înseamnă, totuși, ca acel cadou să fie perfect pentru ambele persoane, iar asta nu e tocmai simplu.
Indiferent dacă alegi să oferi cadouri individuale sau comune, urmând regulile prezentate mai jos vei aduce, cu siguranţă, zâmbete în dimineaţa Crăciunului:
1. Cadoul trebuie să te reprezinte
Deşi suntem obişnuiţi să credem că un cadou trebuie să fie ceva ce îl reprezintă pe cel care îl va primi, se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa.
Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală a constatat că oamenii simt un sentiment mai mare de apropiere după ce primesc un cadou care reflectă gusturile celui care îl oferă. Mai exact, cadoul nu trebuie să reflecte cât de multe ştii despre persoana respectivă, ci mai degrabă despre ideea de a împărtăşi ceva cu ea.
Atunci când faci un cadou unei persoane foarte apropiate, poți încerca să găsești ceva mai personal. Ne referim aici la o geantă de damă sau o pereche de ghete de iarnă, dar pe o culoare sau o combinaţie de culori aleasă de tine, care știi sigur că i se va potrivi persoanei respective.
2. Evită cadourile clişeu
Din lipsă de inspiraţie sau de la „febra sărbătorilor” poţi cădea pradă ispitei de a cumpăra un cadou clişeu. Oricât de drăguţ sau amuzant ţi se pare un pulovăr cu tema Crăciunului sau o cană muzicală care să redea Jingle Bells de câte ori o foloseşti, te asigurăm că nu este un cadou apreciat.
Nici să împachetezi un cadou mic, precum o pereche de cercei, indiferent de valoarea lor, în nenumărate cutii mai mari nu este o glumă tocmai bună. Mai exact, evită glumele şi lucrurile care reprezintă Crăciunul în totalitate şi oferă ceva ce simţi că i se potriveşte persoanei respective.
3. Stabileşte un buget realist
Ştim că ţi-ai dori să oferi cadouri scumpe şi valoroase tuturor persoanelor dragi, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. De aceea, este înţelept să stabileşti dinainte un buget în care vrei să te încadrezi.
Ţine cont de faptul că în perioada sărbătorilor vei cheltui mai mulţi bani pe alimente, pe combustibil şi vei vedea în magazine o mulţime de lucruri drăguţe pe care vei dori să le iei. Aşadar, nu te întinde mai mult decât îţi este plapuma, deoarece cadoul este un gest simbolic.
4. Rămâi pe aceeaşi lungime de undă
Nu ne referim acum neapărat la buget, ci mai degrabă la categoria cadourilor. Deși auzim deseori principiul conform căruia contrariile se atrag, atunci când vine vorba despre cadouri, se pare că vrem să ne simțim în ton cu partenerii noștri.
Deşi femeile pot primi un cadou nepotrivit fără a-şi manifesta dezamăgirea, se pare că bărbaţii nu sunt actori la fel de buni. Mai mult, în special pentru cei mai tineri, acesta poate fi un factor important care să le arate faptul că partenera nu îi cunoaşte suficient de bine.
Urmând aceste 4 reguli simple vei putea trece cu brio peste provocarea anuală de a găsi cele mai bune cadouri pentru toţi cei dragi. Nu uita că, de fapt, unul din cele mai apreciate cadouri este timpul pe care îl petreci cu cei dragi.