Ulei de ricin: beneficiile sale asupra scalpului si parului tau

Ulei de ricin: beneficiile sale asupra scalpului si parului tau
  calendar_month        
Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele sale beneficii, uleiul de ricin va face minuni în a înfrumuseța părul și pielea. Familiarizează-te cu proprietățile și utilizarea acestuia în rândurile de mai jos.

Ce este uleiul de ricin?

Uleiul de ricin este un ulei incolor sau galben deschis, foarte vâscos. Se poate extrage la cald, după ce s-au prăjit boabele care îl conțin, procedeu care permite obținerea unui volum mai mare, deși îi reduce proprietățile. Uleiul de ricin presat la rece este de o calitate mai bună. Este adesea mai scump, dar oferă un beneficiu mai mare. Uleiul de ricin este folosit în industria chimică, unde este inclus în compoziția poliuretanilor, de exemplu, sau în formă rafinată în producția anumitor produse farmaceutice. Extractele sunt, de asemenea, folosite pentru a le transforma în aditivi alimentari. Cu toate acestea, folosirea sa în cosmetică rămâne cea mai interesantă, ca ulei de ricin pentru păr sau piele.

Compoziție: acizi grași care intră în compoziția uleiului de ricin pur:

- Acid ricinoleic: aproximativ 87%;
- Acid oleic (omega-9): 3-4%;
- Acid linolenic (omega-6): aproximativ 5%;
- Acid palmitic și acid stearic: 1-2% fiecare.

De unde vine uleiul de ricin?

Uleiul de ricin este extras dintr-un arbust (ricinus communis) din familia Euphorbiaceae. Crește în mod natural în întreaga Africă tropicală, precum și în India. La acele latitudini, acest copac frumos poate ajunge la zece până la doisprezece metri. Frunzele sale, cu lobi verzi sau violet și fructele sale roșii sub formă de capsule perisate îl fac un arbore ornamental magnific. Acesta este motivul pentru care poate fi întâlnit frecvent astăzi în Europa, unde poate ajunge la cinci metri, în funcție de climă.

Trebuie să știi că această plantă este foarte toxică (frunze și boabe), de aceea trebuie să fii foarte atent cu copiii dacă o plantezi în grădină. De fapt, conține o otravă numită „ricină”, care poate fi mai toxică decât cianura dacă este ingerată sau inhalată. Dar nu-ți face griji, uleiul de ricin nu conține ricină și îl poți folosi cu încredere.

Ce proprietăți are uleiul de ricin?

Pentru uz intern, uleiul de ricin, folosit de mult ca remediu depurativ și pentru constipație, este acum folosit doar la sfatul medicului. Prin urmare, este un purgativ puternic capabil să afecteze peretele intestinului și să provoace diaree, dacă nu este utilizat corespunzător sau în caz de supradozaj. Pe de altă parte, în uz extern, uleiul de ricin dezvăluie beneficii foarte prețioase.

Proprietatea sa cea mai recunoscută constă în capacitatea sa de a promova creșterea părului. Uleiul de ricin face părul mai rezistent, mai strălucitor și mai frumos, oferind acizii grași necesari rădăcinii sale. Ajută la lupta împotriva alopeciei (căderea părului), la întârzierea albirii părului (părul gri), la reducerea mătreții și a mâncărimii scalpului. La bărbați, uleiul de ricin permite o barbă mai groasă și mai moale. Poate fi aplicat și pentru a accelera creșterea și întărirea genelor.



Aplicat pe piele, uleiul de ricin îi va îmbunătăți hidratarea, moliciunea și elasticitatea.

Uleiul de ricin este un remediu eficient pentru unghiile casante, oferindu-le putere și strălucire.

Cum se folosește uleiul de ricin?

Pentru păr

- Vrei să accelerezi creșterea părului, să reduci uscarea scalpului sau să tratezi o problemă de mătreață? Cel mai bun mod de a folosi ulei de ricin pentru par este să-l amesteci în părți egale cu un alt ulei pentru a-l face mai fluid (de exemplu uleiul de măsline) și să îl aplici prin masarea scalpului. Lasă-l să acționeze cel puțin douăzeci de minute, sau chiar câteva ore, apoi spală-te cu șampon. Poți face acest tratament cu ulei de ricin pentru păr de două sau trei ori pe săptămână timp de o lună, apoi îl întrerupi timp de o lună și îl reiei dacă dorești. Aceeași rețetă este valabilă și pentru barbă!

- Vrei să-ți protejezi părul, să-l faci mai flexibil și mai strălucitor, să întârzii apariția vârfurilor despicate? Aplică un amestec de ulei de ricin pentru păr și ulei de argan sau de cocos la vârfuri și lasă-l să stea câteva minute înainte de a-l spăla.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

trairi maxime nonvalorice
  • person

    "....expulzati in anonimat...."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right