6 moduri in care stresul poate provoca cresterea in greutate si cum il puteti evita. Afla ce dieta poti adopta!

6 moduri in care stresul poate provoca cresterea in greutate si cum il puteti evita. Afla ce dieta poti adopta!
  calendar_month   update 06 Feb 2024, ora: 11:32   photo_camerapixabay.com    
Majoritatea dintre noi se confruntă zilnic cu stresul. Indiferent că vorbim de partea financiară, de un loc de muncă provocator sau de probleme în relația de cuplu, stresul adaugă multe emoții suplimentare. Pe lângă starea de anxietate, stresul poate fi responsabil și pentru creșterea în greutate.

Specialiștii au ajuns la concluzia că unul dintre cei mai influenți piloni ai sănătății, care ne afectează cel mai mult greutatea fără să ne dăm seama este nivelul de stres. Este extrem de important să reținem că nu doar alimentele sau exercițiile fizice sunt singurii factori care contează în gestionarea greutății și trebuie să privim viața în ansamblu și să abordăm fiecare zonă pentru că toate sunt interconectate.

Stresul, această componentă inevitabilă a vieții, pe care din păcate nu o putem elimina complet, se poate agava și mai mult în momentul în care ne confruntăm cu kilograme în plus, încercăm nenumărate diete și nu obținem rezultatele dorite.

Acum puteți lupta împotriva kilogramelor un plus având la îndemână cel mai puternic aliat, dieta de slăbit NUPO. Dieta țărilor nordice este alternativa sigură și sănătoasă la dietele deja existente și oferă produse dietetice pentru cei care doresc să urmeze o dietă de slăbit și să mențină o greutate stabilă.

Cu peste 40 de studii științifice (cele mai multe din lume) și 41 de ani de experiență, dieta de slăbit Nupo a fost dezvoltată în 1981, la spitalul Hvidovre din Danemarca, de Dr. Flemming Quaade, cel mai important om de știință în domeniul obezității al țărilor Nordice. El a înființat o echipă de cercetare care a inovat Dieta Foarte Scăzută în Calorii (VLCD*). Dieta Nupo este o dieta științifică, atent și continuu studiată, care îi certifică siguranța pentru sănătatea umană și eficiența în procesul de slăbire.

Dieta de slăbit Nupo asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în calorii, dar care conține cantitatea corectă și completă de proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire.

Dieta Nupo este o dietă versatilă și poate fi urmată în diferite moduri, după preferințele fiecărei persoane. Pentru a slăbi rapid și în siguranță, recomandarea specialiștilor este că dieta să fie urmată minim 3 săptămâni (dieta poate fi urmată în mod continuu, între 3-8 săptămâni). La nevoie (suprapondere, obezitate), se poate face pauza 1-2 săptămâni și apoi dieta se poate relua pentru a continua procesul de slăbire.Pe lângă efectele benefice pe care le are asupra sănătății, dieta NUPO vine și cu o serie de beneficii emoționale. Prin pierderea rapidă și în siguranță a kilogramelor în plus, vă veți simți mai încrezători în propria persoană. Pregătirea rapidă a meselor în timpul Dietei Nupo vă scutește de irosirea timpului și de stresul indus de cântărirea alimentelor și calcularea exactă a caloriilor de care aveți nevoie. Veți câștiga timp prețios, pe care puteți să să îl investiți în activitățile care vă fac plăcere.

Așadar, iată 6 moduri în care stresul poate provoca creșterea nedorită în greutate și cum le puteți evita, beneficiind de aportul emoțional și psihic al Dietei NUPO.

Tulburări ale somnului

Un somn bun este important din numeroase motive. Stresul și calitatea somnului pot merge de obicei mână în mână. Când suntem stresați sau anxioși, este posibil să avem probleme cu somnul, factor important în pierderea în greutate. Când nu avem un somn constant și de calitate, „hormonii foamei” responsabili cu reglarea apetitului, sunt dezechilibati. Acest lucru vă poate afecta negativ metabolismul și alegerile alimentare.

Dieta NUPO, combinată cu practici de gestionare a stresului, poate contribui la un somn odihnitor și la restabiliarea echilibrului metabolic.

Mâncatul emoțional

Stresul poate contribui la creșterea în greutate prin diferite mecanisme. Unul dintre factorii principali este alimentația emoțională. Pentru a putea face față stresului, apelăm adesea la alimente bogate în calorii precum pizza, paste, fast food și băuturi carbogazoase, ceea ce inevitabil duce la creșterea în greutate.

Dieta NUPO oferă mese echilibrate care pot ajuta la menținerea echilibrului emoțional și la evitarea consumului excesiv de alimente. Toate mesele Nupo conțin doar ingredienți naturali, iar prin compoziția corectă și completă reglează și echilibrează metabolismul, lucru foarte important în declanșarea procesului de slăbire și în menținerea greutății obținute.

Dieta Nupo asigură înlocuirea în totalitate a meselor zilnice. Așadar, nu mai aveți nicio grijă! Exceptând aceea de a amesteca conținutul preparatelor alimentare cu apă, pentru a reconstitui mâncărurile preferate. Aveți de ales din peste 15 gusturi diferite de la supe, shake-uri ( ciocolată, vanilie, căpșuni, afine, mango), oatmeal (musli), chili sin carne, omletă, couscous, și budincă delicioasă de ciocolată.

Niveluri crescute ale cortizolului

Stresul determină creșterea nivelului de cortizol (hormonul stresului), acest lucru afectând metabolismul într-un mod negativ. În plus, cortizolul poate promova acumularea de grăsime, contribuind în continuare la creșterea în greutate. Nivelurile crescute de cortizol pot duce, de asemenea, la lipsa somnului, hipertensiune arterială și creșterea zahărului din sânge.

Prin aportul său echilibrat a peste 34 de nutrienți (proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului), care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire, Dieta NUPO, poate ajuta la reglarea nivelurilor de cortizol.

Scăderea eficienței insulinei

Insulina este factorul cheie atunci când vine vorba de a ajuta glucoza din corp să intre în celulele hepatice, adipoase și musculare. Acest lucru ajută organismul să o utilizeze ca sursă de energie. Stresul cronic poate scădea eficiența insulinei. Acest lucru poate duce la creșterea greutății corporale, deoarece insulina se luptă să regleze depozitarea grăsimilor în țesuturile adipoase.

Stagnare metabolică și pofta pentru alimente bogate în calorii

Stresul poate amplifica pofta pentru alimente bogate în calorii și sărace în nutrienți. Dieta NUPO furnizează toți nutrienții necesari organismului, prevenind astfel pofta pentru alimente nesănătoase.

Stresul poate duce de asemenea la stagnarea metabolismului. Cu un aport scăzut de calorii, garantează o compoziție corectă și completă a nutrienților esențiali, vitamine și minerale, dieta Nupo ajută la menținerea unui metabolism sănătos, chiar și în condiții stresante. Mai mult decât atât, dieta Nupo reechilibrează nutritiv și metabolic organismul și este o dietă legiferată printr-o lege Europeană și Națională. Unde se specifică clar care sunt nutrienții de care avem nevoie și în ce cantitate! Nupo este conformă acestor legi și le respectă întocmai.Dezechilibre hormonale

Stresul poate afecta echilibrul hormonal. Dieta NUPO contribuie la menținerea unui echilibru hormonal, promovând astfel pierderea în greutate într-un mod sănătos.

O atitudine pozitivă poate face ca nivelul de stres să scadă. Găsește modalități de a face mai multă mișcare viețîi, schimbați rutina de exerciții și alocați-vă mai mult timp pentru propria persoana. Schimbarea stării de spirit vă va ajuta să vă simțiți mai puternici din punct de vedere mental și fizic, ceea ce se traduce apoi în dorința de a introduce alimente mai sănătoase și mai hrănitoare în organism, îmbunătățind calitatea somnului și destresând în mod natural întregul corp .

Adoptarea unui stil de viață sănătos, gestionarea stresului și integrarea dietei NUPO în rutina zilnică pot fi pași esențiali pentru a evita creșterea în greutate asociată cu stresul. Acest program nu oferă doar beneficii fizice, ci și emoționale și psihice semnificative.

Mai multe informații despre dieta Nupo pe https://nupo.com/ro/

*VLCD = Very Low Calorie Diet / Dieta foarte scăzută în calorii (Max.:800 Kcal/zi)


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right