Tratament veruci si piele sanatoasa: cum au grija dermatologii de frumusetea si sanatatea cutanata?
history_edu redactia ele.ro calendar_month 09 Aug 2023, 11:58
Dermatologii sunt specialiști când vine vorba de piele, păr și unghii, diagnosticând și tratând numeroase boli și afecțiuni, inclusiv cancerul de piele, acneea, verucile, psoriazisul și eczemele. De asemenea, aceștia oferă tratamente eficiente pentru îndepărtarea tatuajelor, pentru îmbunătățirea aspectului cicatricilor, dar și o varietate de tratamente moderne anti-aging.
Prin urmare, medicii dermatologii știu cel mai bine care este îngrijirea de care are nevoie pielea și cum putem avea grijă de frumusețea și de sănătatea noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Iată, în rândurile care urmează, câteva sfaturi de îngrijire a pielii pe care dermatologii le respectă și pe care le recomandă tuturor persoanelor:
Optați întotdeauna pentru tratamente profesionale
Fie că doriți să scăpați definitiv de părul nedorit, că vă confruntați cu problema căderii părului sau că sunteți în căutare de un tratament veruci, întotdeauna este recomandat să optați pentru tratamente profesionale recomandate și efectuate de medicii dermatologi. Remediile naturiste, utilizarea simultană a mai multor produse pe care le găsiți pe rafturile magazinelor sau tratamentele de înfrumusețare efectuate în saloane neconforme fie nu oferă rezultatele pe care vi le doriți, fie vă pot provoca efecte secundare și reacții adverse.
Dacă pentru tratarea verucilor există foarte multe remedii naturiste care adesea nu funcționează, dermatologii le tratează în funcție de vârsta și sănătatea pacientului, dar și în funcție de forma lor. De la criochirurgie, electrochirurgie, chiuretaj și excizie, există mai multe tratamente profesionale pentru îndepărtarea definitivă a verucilor, sigure și fără efecte secundare.
Aveți grijă de sănătatea buzelor
Pentru menținerea sănătății buzelor, este necesar să aplicați zilnic un balsam sau un ruj care conține factor de protecție solară de 30 sau mai mare. Reaplicați balsamul de buze cu SPF la fiecare două ore sau ori de câte ori simțiți nevoia. Dacă aveți buze crăpate sau uscate, trebuie să apelați la produse mai nutritive, care creează un strat protector ce grăbește vindecarea buzelor.
De asemenea, cereți întotdeauna sfatul medicului dermatolog atunci când observați anumite nereguli la nivelul buzelor sau când doriți să efectuați anumite proceduri precum injectarea cu acid hialuronic buze.
Folosiți zilnic cremă de protecție solară
Pentru cea mai eficientă protecție împotriva soarelui, aplicați o cremă cu SPF cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un factor de 30 sau mai mare, pe toată pielea care nu este acoperită de îmbrăcăminte. Reaplicați crema la fiecare două ore, după o activitate fizică intensă sau după ce ați înotat. Deoarece nicio cremă de protecție solară nu poate bloca 100% din razele UV ale soarelui, este important să evitați expunerea la soare după ora 11.00, să căutați zonele umbrite atunci când sunteți afară, să purtați îmbrăcăminte de protecție în aer liber, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare.
Evitați, de asemenea, bronzul la solar. La fel ca soarele, solarul emite radiații UV nocive care provoacă cancer de piele. O singură ședință de bronz la solar poate crește riscul de a dezvolta melanom cu 20%, carcinom cu celule scuamoase cu 67% și carcinom bazocelular cu 29%. În schimb, pentru a obține o culoare plăcută, puteți utiliza produse cosmetice autobronzante. Nu uitați că protecția împotriva soarelui este importantă pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii sau în vacanțele la mare.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Povesti de succes
- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."