Sanatatea Copiilor pe primul loc: de ce sportul este indispensabil

Sanatatea Copiilor pe primul loc: de ce sportul este indispensabil
  calendar_month        
Cei mici au nevoie de sport dintr-o mulţime de motive, însă cel mai important este de departe sănătatea. Sportul susţine sănătatea cardiovasculară şi a sistemului osos, reduce riscul de obezitate, dar şi de depresie sau anxietate. Mai mult, mişcarea nu ajută doar când vine vorba de sănătate, ci şi când vine vorba de dezvoltare armonioasă.

Află de mai jos de ce sportul trebuie să fie indispensabil pentru cei mici:

Creşte stima de sine

Sportul îi poate încuraja pe copii să aibă încredere în propriile abilităţi. Când încep să practice un sport, aceştia vor observa în timp cum skillurile lor devin mai bune şi cum corpul se transformă. Îşi pot imbuntati echilibrul, forţa şi rezistenţa, lucru ce îi va face mai încrezători în propriile puteri.

Tot prin sport pot descoperi că efortul pe care îl depun în activităţile desfăşurate este deseori direct proporţional cu rezultatele.

Încurajează un simţ al competiţiei sănătos

Sportul e deseori despre competiţie, iar acest lucru îi încurajează pe copii să dezvolte un simţ al competiţiei sănătos. În acest fel, aceştia vor învăţa să muncească pentru rezultatele dorite, să nu fie invidioşi pe ceilalţi şi să gestioneze eşecul corect, ca pe un lucru ce se întâmplă uneori, fără să fie tragic.

Copiii merită să trateze competiţiile ca pe o ocazie de distracție, unde-și exersează abilităţile şi cunosc oameni noi, iar sportul le oferă deseori acest lucru.

Reduce riscul de obezitate

Sedentarismul, în special la copii, e asociat cu un risc mai mare de obezitate. Din păcate, obezitatea la cei mici poate duce la apariţia a numeroase probleme de sănătate, de la afecţiuni cardiace la diabet. Mişcarea şi alimentaţia sănătoasă se număra printre cei mai importanţi aliaţi în lupta împotriva obezităţii, atât la copii, cât şi la adulţi.

Orice tip de mişcare e de preferat în detrimentul sedentarismului, aşa că oferă-le celor mici posibilitatea de a face sport. Echipează-i cu tricouri pentru copii, pantaloni sport şi încălţăminte adecvată şi încurajează-i să alerge, să meargă pe role sau pe bicicletă, în lipsa altor forme de mişcare.

Îi scăpă pe copii de plictiseală

Dacă cei mici te anunţa mereu că s-au plictisit, sportul poate fi soluţia ca să le oferi o activitate plăcută şi sănătoasă. Sportul este mai mult decât activitate fizică pentru copii. Acesta îi susţine în dezvoltarea unor abilităţi esenţiale, le oferă ocazia de a-şi consuma energia frumos şi de a crea noi relaţii de prietenie.Cum îi convingi pe cei mici să facă mişcare

Oferă-le echipament adecvat. Echipamentul adecvat e un must pentru că cei mici să facă sport confortabil şi în siguranţă. Dacă vrei să cumperi hăinuţe cu design cool, care să se preteze perfect pentru mişcare, încearcă treningurile de copii de la Nike. Găseşti treninguri de copii Nike pentru toate vârstele, de la 2-3 ani şi până la 10-12 ani. În plus, modelele de trening Nike pentru copii au un design modern, care sigur va fi pe gustul picilor. De asemenea, contează şi încălţămintea. Cauta modele cu talpa rezistenta, din piele sau textil, care să ofere libertate de mişcare.

Lasă-i să aleagă. Cei mici trebuie lăsaţi să aleagă. Aceştia îşi pot alege echipamentul preferat, de la treninguri Nike pentru copii şi până la tenişi, dar şi sportul preferat. Nu e o idee bună să le impui ce tip de mişcare ar trebui să facă. Mai degrabă, încurajează-i să testeze mai multe variante, ca să le fie mai uşor să găsească ceva pe placul lor.

Puterea exemplului. Puterea exemplului funcţionează mai bine decât ai crede. Când copii văd că cei din jur, de la părinţi şi până la fraţi, iubesc mişcarea, vor dori să încerce şi ei.

Mişcarea îi ajută pe copii să îşi menţină o stare bună de sănătate, să prevină anumite afecţiuni, dar şi să dezvolte skilluri esenţiale, cum ar fi spiritul de competiţie sau abilitatea de a lucra în echipă. De aceea, încurajează-i pe cei mici încă de la vârste fragede să se bucure de mişcare, de orice fel.


Recomandari