Persoanele care nu ar trebui sa bea niciodata must

Persoanele care nu ar trebui sa bea niciodata must
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
18 Sep 2022, 18:50
  update
Actualizat
18 Sep 2022, ora: 18:50
     

Mustul este una dintre bauturile preferate ale romanilor, insa aceasta poate fi periculoasa pentru sanatatea anumitor persoane. Mustul este bogat in vitaminele A, B1, B2 și C, potasiu, magneziu si ajuta la detoxifierea organismului si stimularea imunitatii. Cu toate acestea, aceasta bautura nu este recomandata persoanelor care au probleme cu greutatea.

Consumat in cantitati mari, mustul ingrasa si are un continut mare de zahar. este foarte bogat din punct de vedere caloric, iar un pahar mic cu must este echivalentul unui kilogram de struguri.

De asemenea, mustul nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet. Pentru ca are foarte mult zahar, aproximativ 280 grame/litru, mustul este contraindicat diabeticilor sau celor curezistență la insulină. Nici femeile insarcinate nu ar trebui sa consume must, dar nici copiii cu imunitate scazuta. Mustul este obtinut adesea din struguri care nu a fost spalati, de aceea aceste categorii nu ar trebui sa l consume. Persoanele care se urca la volan trebuie sa evite consumul de must, deoarece cu cât trec zilele, cu atât concentrația de alcool din must crește. Dacă în prima zi după ce a fost stors din struguri, mustul nu conține deloc alcool sau cel mult 1%, după 3-4 zile fermentează, prinde un gust ușor acrișor, iar gradul de alcoolemie ajunge chiar și la 4%.Consumul în exces duce la episoade diareice.

Recomandari