Importanta nutricosmeticelor pentru sanatatea pielii

Importanta nutricosmeticelor pentru sanatatea pielii
  calendar_month     photo_cameraFreepik    
În încercarea de a obține o piele radiantă și tânără, ne concentrăm, adesea, asupra tratamentelor topice, precum cremele, serumurile și măștile. Cu toate acestea, sănătatea pielii începe din interior, alimentația fiind esențială.

De multe ori însă, nu reușim să obținem din alimentație vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie. Suplimentele alimentare vin în completarea dietei și asigură necesarul de nutrienți de care corpul are nevoie. Pielea oferă protecție întregului organism, astfel că o piele sănătoasă este și un indicator al bunăstării generale.

Ce sunt nutricosmeticele?

Suplimentele alimentare dedicate frumuseții, denumite și nutricosmetice, reprezintă o combinație între nutriție și cosmetice. Acestea nu înlocuiesc o alimentație echilibrată și nici o rutină eficientă de îngrijire a pielii, ci vin în completarea celor două. De pildă, nutricosmeticele de la Ivatherm conțin ingrediente sustenabile - o combinație unică de peptide de colagen și elastină hidrolizate -, care îmbunătățesc elasticitatea și fermitatea pielii și au efect antirid.

Printr-o alimentație echilibrată, o rutină eficientă de îngrijire și nutricosmeticele potrivite poți asigura nevoile nutriționale pielii.

Nutricosmeticele sunt suplimente alimentare formulate special pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii. Acestea conțin vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși bioactivi, care susțin structura și funcționarea pielii din interior spre exterior.

Dacă produsele topice vizează, cu precădere, stratul exterior al pielii, nutricosmeticele acționează la nivel celular pentru a promova bunăstarea generală.

Care sunt beneficiile nutricosmeticelor pentru sănătatea pielii?

Împreună cu o rutină adaptată nevoilor tenului și cu o alimentație echilibrată, nutricosmeticele contribuie la menținerea sănătății cutanate. În funcție de ingredientele pe care le conțin, suplimentele alimentare destinate frumuseții pot avea următoarele beneficii pentru piele:

- Îmbunătățirea nivelului de hidratare. Una dintre cele mai importante etape în rutina de îngrijire a pielii este hidratarea. Din exterior, poți hidrata pielea cu ajutorul unor serumuri, creme și măști hidratante. Din interior, îi asiguri un nivel optim de hidratare dacă bei cel puțin doi litri de lichide, dar și dacă introduci în dieta zilnică fructe și legume. Pentru a asigura pielii hidratarea de care are nevoie, poți include și nutricosmetice. Acestea conțin ingrediente precum acid hialuronic și acizi grași omega-3, care ajută la menținerea hidratării pielii și la îmbunătățirea capacității sale de reținere a apei. De asemenea, acești nutrienți susțin bariera de protecție a pielii.- Îmbunătățirea elasticității și fermității pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de colagen și elastină scade, ceea ce duce la apariția ridurilor, pielea devine mai uscată, ternă și flască. Nutricosmeticele care conțin peptide de colagen si elastina, vitamina C și alți nutrienți esențiali pot stimula sinteza celor două proteine esențiale ale pielii - elastina și colagenul -, îmbunătățind elasticitatea și fermitatea pielii.

- Protecție împotriva daunelor provocate de mediu. Pielea este expusă în mod constant la factori de stres din mediu, cum ar fi radiațiile ultraviolete și poluanții, care pot deteriora celulele pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire. Nutricosmeticele care conțin antioxidanți, precum vitaminele A, C și E, ajută la neutralizarea radicalilor liberi și protejează pielea de stresul oxidativ. Această protecție reduce riscul de îmbătrânire prematură și ajută la menținerea sănătății pielii.

- Accelerarea procesului de regenerare celulară. Capacitatea pielii de a se repara și regenera este esențială pentru menținerea sănătății cutanate. Nutricosmeticele bogate în aminoacizi, zinc și vitamina A susțin reînnoirea celulară și repararea țesuturilor, îmbunătățind procesele naturale de vindecare. Trecerea anilor vine și cu încetinirea procesului de regenerare celulară, iar nutricosmeticele pot fi de folos pentru a obține sau a menține o piele cu un aspect tânăr și sănătos.

Care sunt ingredientele cheie în nutricosmetice?

Printre cele mai cunoscute ingrediente din nutricosmetice se numără:

- peptidele de elastină și colagen, care susțin rezistența și elasticitatea pielii;
- acidul hialuronic, care îmbunătățește nivelul de hidratare;
- acizii grazi omega-3, care reduc inflamația și susțin funcția de barieră a pielii:
- antioxidanții (vitaminele A, C și E), care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și a daunelor produse de factorii de mediu;
- zincul, care oferă protecție și reduce inflamația.

Nutricosmeticele vin în completarea unei diete bogate în legume, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase și a unei rutine de îngrijire adaptate tipului de piele. Prin urmare, asigură-te că-i oferi pielii tale nutrienții de care are nevoie pentru a rămână sănătoasă, atât din interior - prin alimentație și nutricosmetice -, cât și din exterior - printr-o rutină corectă.
Recomandari