Cum te poate ajuta terapia prin miscare sa imbunatatesti mobilitatea si motricitatea corpului

Cum te poate ajuta terapia prin miscare sa imbunatatesti mobilitatea si motricitatea corpului
  calendar_month     photo_camerawww.freepik.com    
Într-o lume a vitezei când fiecare zi este contracronometru, grija pentru propria persoană ajunge să ocupe un loc foarte jos în topul responsabilităților zilnice, lucru care, pe termen lung, duce la deteriorarea prematură a stării de sănătate, fizice și psihice. Drept urmare, pentru a preveni, dar și pentru a trata diverse afecțiuni cu care te confrunți, este nevoie să apelezi la ajutor medical de specialitate care să te ajute să integrezi mai ușor obiceiuri benefice în rutina ta. Programează-te la ședințe de kinetoterapie dacă vrei să beneficiezi de efectele benefice pe care sportul le poate aduce în viața ta, fără să fie nevoie să mergi la sală sau să depui efort consistent zilnic.

Ce este kinetoterapia

Kinetoterapia este o ramură a medicinei fizice și de reabilitare care se concentrează pe recuperarea și îmbunătățirea funcționalității sistemului musculo-scheletal. Această metodă terapeutică utilizează exerciții fizice și tehnici specifice pentru a trata diverse afecțiuni, a optimiza capacitățile fizice și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților, reducând durerea și prevenind recidiva afecțiunilor vizate.

Kinetoterapia ca soluție de recuperare medicală

Această metodă de terapie prin mișcare se utilizează cu preponderență în cazul unor traumatisme sau leziuni care provoacă durere localizată intensă și limitează mobilitatea. Sportivii de performanță sau persoanele care efectuează efort fizic intens pot combate aceste simptome cu ajutorul exercițiilor fizice adaptate și al masajului terapeutic care accelerează procesul natural de vindecare. Totodată, ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților care au suferit intervenții chirurgicale, scăzând riscul ca aceștia să rămână cu sechele post-traumatice.

Kinetoterapia ca tratament adiacent în afecțiunile sistemului musculo-scheletal

În cazul pacienților care se confruntă cu afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau spondiloza, kinetoterapia ajută la ameliorarea simptomelor și limitarea efectelor negative pe care acestea le proiectează asupra sistemului osos și muscular în timp. Chiar dacă nu tratează în mod direct aceste probleme, poate ajuta la creșterea eficacității schemelor de tratament convenționale sau la accelerarea apariției efectelor benefice ale acestora, determinând o stare fizică mult îmbunătățită.

Kinetoterapia ca soluție de combatere a durerii

Majoritatea durerilor localizate la nivelul sistemului locomotor sunt cauzate de anumite accidente, leziuni, tensiune acumulată sau presiune exercitată constant, ceea ce face ca kinetoterapia să reprezintă o modalitate excelentă de combatere a acestora. Prin exerciții moderate ca intensitate și masaj adaptat în funcție de zona afectată, această terapie determină relaxarea musculaturii tensionate, îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul țesuturilor dureroase, facilitând procesului de vindecare și diminuând instant durerea resimțită încă de la prima ședință, cu rezultate impresionante pe termen lung.Kinetoterapia ca metodă de îmbunătățire a motricității și a formei fizice

Multe dintre problemele apărute la nivelul sistemului locomotor au ca principală cauză lipsa activității fizice sau sedentarismul cronic, ceea ce are efecte adverse nu doar asupra stării fizice, ci și psihice. Drept urmare, efectuarea unor sesiuni controlate de mișcare care acționează direct asupra anumitor grupe musculare și osoase ajută la îmbunătățirea funcțiilor acestora și la prevenirea instalării afecțiunilor aferente. Cu alte cuvinte, kinetoterapia poate fi folosită și cu rol preventiv, ajutând la întărirea musculaturii, îmbunătățirea posturii și dezvoltarea unor abilități motrice complexe, de la echilibru, la coordonare și flexibilitate, chiar și pentru cei cărora le este dificil să introducă sportul în rutina zilnică.

Fie că te confrunți cu durere fizică sau cu anumite afecțiuni ortopedice, fie că îți dorești să previi apariția acestora, ședințele de kinetoterapie realizate în cadrul unor clinici specializate de Recuperare Medicală pot fi cea mai eficientă și ușoară metodă prin care poți beneficia de efectele pozitive ale activității fizice regulate, fără efort consistent.


Recomandari