Ceaiul de musetel - Tot ce nu stiai despre aceasta bautura antica

Florile albe delicate de mușețel sunt foarte populare în lumea ceaiurilor. Adesea servit ca o băutură de noapte liniștitoare sau pentru acele momente în care doriți să vă scufundați în fericire, gustul floral fin al acestui ceai îl face una dintre cele mai iubite opțiuni din lumea plantelor. Mușețelul este un remediu al naturii. Timp de secole, mușețelul a fost cules, pisat și infuzat în loțiuni, uleiuri, tincturi, tisane și ceaiuri pentru a ajuta la ameliorarea a tot felul de afecțiuni.
Ce este ceaiul de mușețel?
Ceaiul de mușețel există încă de pe vremea piramidelor din Egiptul Antic. Această floare încântătoare, asemănătoare unei margarete, cu petale albe și centru auriu, era folosită pentru a-i trata pe cei loviți de febră, de dureri în gât sau chiar de o banală răceală. Romanii o foloseau - atât pentru medicină, cât și pentru magia de a adăuga aromă mâncării și băuturii. Mușețelul își ia numele de la traducerea grecească a cuvântului "măr măcinat". Poate ca o mărturie a parfumului său dulce și pământesc. În Evul Mediu, călugării au apelat și ei la mușețel pentru o mulțime de motive - nu numai că era un remediu natural excelent, dar a ajutat și la îndulcirea gustului amar al berii lor de casă.
Există două tipuri comune de mușețel - roman și german. Mușețelul roman (Anthemis Nobilis) este dulce și descris de note de fructe, în timp ce cel german (Matricaria Chamomilla) este mai sălbatic și înțepător.
Această plantă înflorește peste tot în Europa și în lume, dar este recoltată în mod obișnuit în Europa de Est și în Egipt. Florile și mugurii se culeg imediat ce se deschid petalele. Florile sunt apoi uscate pentru a le păstra utilizabile mai mult timp. Petalele albe alunecă, lăsând capetele de culoare galben pal sau auriu, care sunt apoi ambalate și folosite în ceai. Mușețelul face parte, de asemenea, din familia Asteraceae - ceea ce înseamnă că floarea-soarelui luminoasă și plină de viață, gălbenelele onctuoase și Echinacea vindecătoare sunt „verișoare” ale acestei plante.
Fiind un ceai fără cofeină și o infuzie cunoscută pentru efectul său calmant și liniștitor asupra sufletului, mușețelul este adesea folosit ca infuzie pentru culcare. Cu toate acestea, poate fi savurat în orice moment al zilei și amestecat cu alte plante, deoarece aduce o aromă ușoară și delicioasă. Astăzi, mușețelul există sub formă de infuzie sau sub formă de ceaiuri la plic.
Cum se prepară ceaiul de mușețel
Flori uscate, apă clocotită și dragostea pură a unui ritual simplu de ceai sunt tot ce ai nevoie atunci când vine vorba de prepararea ceaiului de mușețel. Prepararea a doar una sau două căni pe zi este o modalitate optimă de a profita de beneficiile acestuia. Ceaiul de mușețel este la fel de delicios, fie că îl bei fierbinte ca ritual de seară, fie că îl amesteci cu gheață pentru o băutură ușoară și răcoritoare de vară. Iată cum să preparați cel mai bun ceai de mușețel.
- Dacă folosiți un mix pentru infuzie, veți avea nevoie de un infuzor sau de filtre pentru ceai. Florile uscate de mușețel ar trebui să fie egale cu 1 linguriță la 250 ml de apă. Florile proaspete ar trebui să fie de aproximativ 3 lingurițe pentru aceeași cantitate de apă.
- Încălziți apa - dar încercați să nu o fierbeți. Mușețelul este o infuzie delicată și reacționează cel mai bine la apă caldă, mai degrabă decât la apă clocotită.
- Adăugați florile de mușețel și infuzați timp de 3-5 minute, în funcție de gustul dumneavoastră. Infuzarea timp de 3-5 minute este cea mai bună modalitate de a obține toate acele beneficii luxuriante.
- Strecurați florile sau îndepărtați pliculețul de ceai/infuzorul și adăugați îndulcitor (dacă doriți). Vă recomandăm să adăugați miere.
- Relaxați-vă acum cu ceaiul dvs. sau puneți-l în frigider și lăsați-l să se răcească timp de câteva ore, apoi serviți-l cu gheață pentru o băutură dulce de vară.
- Pentru a adăuga un plus de savoare ceaiului dvs. (rece sau cald), încercați să-l asociați cu lămâie sau portocală. Dacă doriți să aduceți o notă fresh, adăugați câteva frunze de mentă proaspătă.
Acum că știți aceste informații despre ceaiul de mușețel, alegeți una dintre variantele disponibile în portofoliul Vedda și bucurați-vă de el!
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Top categorii jocuri accesate in saptamana I Mai 2010
- person
"daca ai timp, ai joc"