Ce nu trebuie sa faci niciodata in caz de insolatie. Este foarte periculos

Ce nu trebuie sa faci niciodata in caz de insolatie. Este foarte periculos
  calendar_month   update 18 Iul 2023, ora: 15:19      
Insolația pune în pericol viața, mai ales dacă nu este tratată corect. Principalul sfat este scăderea temperaturii corpului, dar acest lucru nu trebuie făcut niciodată brusc. Răcirea corpului trebuie să fie progresivă.

Pentru a compensa acest exces de căldură, corpul nostru pierde mult lichid prin transpirație și suferim de o vasodilatație crescută. Ceea ce trebuie să facem în această situație este să recuperăm acest lichid prin consumul de apă și prin evitarea locurilor expuse la soare. În plus, trebuie să ținem mereu cont de faptul că copiii (mai ales sugarii) și persoanele în vârstă se deshidratează mai ușor.

Pericolul contrastelor bruște de temperatură

Când este foarte cald există tendința de a crede că trecerea la cealaltă extremă este ceea ce trebuie făcut, dar nu este deloc așa.Trecerea bruscă de la 40 de grade la 20 de grade sau mai puțin poate fi foarte periculoasă. Într-un astfel de contrast, sistemul nostru circulator poate intra în șoc, ceea ce poate duce la moarte. Iată cum să faci față temperaturilor extreme:

Hidratarea nu trebuie să se facă cu apă extrem de rece, ci cu apă la temperatura camerei. Trebuie să bem în mod constant.

Dușurile frecvente sunt recomandabile, dar niciodată la o temperatură foarte rece. Dacă doriți un duș rece, este de preferat să începeți cu apă călduță și să o scădeți treptat.

Nu săriți niciodată în piscină (și cu atât mai puțin într-un râu) deodată. Ar trebui să intrați în apă treptat.

Acest sfat este valabil pentru toată lumea, dar trebuie manifestată prudență la persoanele cu probleme cardiovasculare, care prezintă un risc mai mare de șoc.

Ce trebuie făcut dacă se suspectează un accident vascular cerebral din cauza căldurii

Senzația de slăbiciune, dureri de cap și amețeli (chiar pierderea cunoștinței), bătăi rapide ale inimii (palpitații), urinare redusă, uscăciunea și înroșirea pielii, lipsa transpirației și hiperventilația sunt principalele simptome și semne de avertizare ale unui atac de căldură. Dacă bănuim că am putea suferi de un accident vascular cerebral din cauza căldurii sau că i se întâmplă cuiva din jurul nostru, ar trebui să urmăm aceste indicații:

Căutați umbra.

Îndepărtați hainele și răciți treptat pielea. De exemplu, cu șervețele.

Sunați la serviciile de urgență.


Recomandari