Care sunt cele mai bune oua pentru consum: cele bio sau cu Omega 3? Ce spune nutrionistul Mihaela Bilic

Care sunt cele mai bune oua pentru consum: cele bio sau cu Omega 3? Ce spune nutrionistul Mihaela Bilic
  calendar_month   update 23 Apr 2024, ora: 19:47      
Ouale sunt unul dintre cele mai consumate alimente. Romanii le consuma adesea, fie la micul dejun, fie in diverse retete. Care sunt insa cele mai bune oua pentru consum: cele bio sau cele cu Omega 3? Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat care sunt diferentele dintre acestea si ce reprezinta codurile de pe ouale vandute in supermarketuri.

„Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată lumea vrea să mănânce mai bine, să cheltuiască banii pe alimente de calitate. Când vine vorba despre ouă, chiar avem o gamă largă din care putem alege”, a scris medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.

Diferența între aceste ouă vine din modul în care a fost crescută găina.

„Diferența vine în primul rând de la modul în care a fost crescută găina: în “baterie” sau la sol. De știut că în această situație calitatea oului este aceeași. Indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește animalul, din fericire găina nu știe să facă decât ouă bune.

Analizele nutriționale nu au arătat diferențe calitative și cantitative pentru proteine, vitamine și minerale, conținutul oului este la fel de valoros indiferent dacă are cifra 0, 1, 2 sau 3 la codul imprimat pe coajă. Zero înseamnă găini crescute în sistem ecologic, 1 înseamnă găini crescute în aer liber, oul cu cifra 2 vine de la găini crescute în hale unde se pot deplasa, iar 3 înseamnă găini crescute în baterie. Condițiile și metoda de creștere a găinilor are un impact asupra prețului, în acest caz oul mai scump înseamnă viață mai bună pentru găină”, a precizat ea.


Recomandari