Cand si cum sa faci teste de sarcina

Cand si cum sa faci teste de sarcina
  calendar_month        
Când încercăm să avem un copil, putem fi adesea grăbite sau nerăbdătoare să știm dacă suntem gravide și avem tendința de a face testul de sarcină în avans, astfel încât testul poate duce la rezultate negative.

Testul de sarcină la domiciliu pe care îl cumperi la farmacie este fiabil, atâta timp cât se face după întârzierea menstruală, deoarece dacă se face înainte, acesta poate da un rezultat negativ, care nu este corect.

Aceste teste de sarcină măsoară cantitatea de beta hCG din urină, care este produsă numai atunci când o femeie este însărcinată. Aceste teste de sarcină sunt fiabile și ușor de făcut, dar pot da unele erori atunci când sunt făcute foarte devreme, în acest caz, concentrația hormonului în urină este foarte scăzută și nu poate fi detectată prin test.

Test de urină și test de sânge pentru a afla dacă ești gravidă

Există două tipuri de test de sarcină, testul de sânge și testul de urină și ambele măsoară nivelul hormonului hCG. Acest hormon este eliberat de embrion, deoarece se implantează în peretele uterului și crește în nivel până la sfârșitul primului trimestru de sarcină.

Testul de urină este capabil să detecteze concentrațiile hormonului hCG peste 25-50 mUl / ml de hormon, în timp ce în cazul testului de sânge este capabil să detecteze concentrațiile hormonului sarcinii de la 10 mIU / ml. Acesta este motivul pentru care este mai ușor să detectezi hormonul hCG printr-un test de sânge.

Testele de urină au o fiabilitate de 95-97 la sută și este recomandat test de sânge de sarcină la un centru medical pentru a confirma rezultatul.

Potrivit experților, confirmarea sarcinii este asigurată de ecografia fetală efectuată în jurul săptămânii a șasea sau a șaptea de sarcină, în care se evaluează dacă există dezvoltare embrionară și un sac gestațional.

Când este cea mai bună zi pentru a face testul de sarcină?

Testul de sarcină cumpărat de la farmacie se poate face din prima zi a întârzierii menstruale. Cu toate acestea, dacă rezultatul acestui prim test este negativ și menstruația este încă întârziată odată cu trecerea zilelor sau dacă există simptome ale sarcinii, cum ar fi scurgerea vaginală ușor roz și sânii umflați și dureroși, testul trebuie repetat după 3 până la 5 zile, când nivelurile beta hCG sunt crescute și mai ușor de detectat.

Cum se face testul de sarcină acasă?

Pentru a face testul, se recomandă utilizarea primei urine a zilei, deoarece hormonul hCG produs în timpul sarcinii este mai concentrat în acest moment al zilei. Cu toate acestea, dacă este efectuat în orice moment al zilei, rezultatul este, de asemenea, fiabil.

Pentru a face testul de sarcină pe care îl cumperi la farmacie trebuie: să urinezi într-un recipient curat, punând imediat banda de testare în contact cu urina timp de câteva secunde (indicată pe cutia de testare) și apoi scoate-o. În mod ideal, așază testul pe o suprafață plană și aștepată. Rezultatul apare de obicei 1 până la 5 minute mai târziu.



Dacă este pozitiv, se recomandă efectuarea testului de sânge într-un laborator și prezentarea la medicul obstetrician pentru control prenatal inițial.

Cum să știu dacă a fost pozitiv sau negativ?

Rezultatele testului de sarcină la domiciliu pot fi:

- Două linii: rezultat pozitiv, indicând confirmarea sarcinii;
- linie: rezultat negativ, indicând faptul că nu există sarcină sau că este încă prea devreme pentru a fi detectată.

În general, după 10 minute, rezultatul poate fi modificat de factori externi, astfel încât rezultatul nu ar trebui luat în considerare în cazul în care apare acest lucru. Dacă încerci să rămâi gravidă și rezultatul dat de teste de sarcina este negativ, poți aștepta 3-5 zile și poți repeta testul.

Este posibil ca testul de sarcină să fi dat un fals negativ, iar acest lucru se poate întâmpla deoarece testul a fost efectuat înainte de întârzierea menstruală, deoarece testul a fost efectuat incorect sau pentru că organismul încă nu avea suficient hormon hCG pentru a fi detectat prin teste de sarcină, deoarece cantitatea sa crește pe măsură ce sarcina progresează.

În cazurile în care testul a dat un rezultat negativ și după ce l-ai repetat a doua oară menstruația continuă fără a scădea, ideal ar fi să consulți medicul ginecolog pentru a verifica cauza problemei și a începe tratamentul adecvat, în caz de să fie necesar, deoarece este foarte probabil să nu fii însărcinată.

Recomandari