Antrenament de fitness pentru femei: 4 sfaturi utile pentru incepatoare

Antrenament de fitness pentru femei: 4 sfaturi utile pentru incepatoare
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Sportul este o activitate indispensabilă în viața oamenilor, ajutând la menținerea sănătății fizice și psihice. Reprezintă procesul prin care are loc formarea și dezvoltarea sănătoasă a organismului. Indiferent că e vorba de un sport de performanță, o activitate aerobică sau exerciții de fitness, activitățile fizice trebuie efectuate cu regularitate pentru a da roade.

În prezent, există tot mai multă influență pozitivă în mediul online asupra includerii sportului în rutina zilnică. Ansamblul de informații care sunt furnizate pe rețelele de socializare conving tot mai mulți tineri să meargă la sală. Exercițiile de fitness efectuate într-o sală de forță, și nu numai, ar trebui practicate după un ghid aparținând profesioniștilor. Dacă nu sunt efectuate corect, atunci acestea pot avea un impact negativ asupra sănătății. Iată câteva sfaturi care îți pot fi utile atunci când vrei să începi un antrenament de fitness pentru prima dată.

Alege echipamentul adecvat

În ceea ce privește îmbrăcămintea, caută vestimentația care poate crea un echilibru între calitate și confort. Optează pentru o bustieră rezistentă, potrivită bustului tău și piese vestimentare din materiale textile lejere, care să elimine rapid transpirația.

Atunci când alegi încălțămintea cu care poți efectua în mod eficient antrenamentul de fitness, trebuie să ai în vedere măsura, rezistența tălpii și a materialului din care este realizată încălțămintea. Încălțările nepotrivite pot provoca anumite fracturi, entorse sau luxații ale oaselor și articulațiilor. Pantofii sport pentru sală nu trebuie să fie strânși pe picior, pentru a oferi confortul de care ai nevoie și pentru a preveni rănile, iar materialele folosite sunt esențiale pentru stabilitate, amortizare și flexibilitate.

De asemenea, este important ca pantofii sport să fie realizați dintr-o țesătură respirabilă, oferind astfel o bună ventilație a piciorului. Poți opta pentru pantofi sport a căror parte superioara este realizată dintr-o plasă ușoară, precum sunt perechile de pantofi sport Under Armour pentru femei.

Stabilește-ți prioritățile

Înainte de a porni în căutarea unui antrenament cu care să începi, stabilește-ți obiectivele. Așadar, gândește-te ce așteptări ai și ce vrei să obții. Indiferent că îți dorești câteva kilograme în minus, câteva kilograme în plus sau doar să-ți menții corpul sănătos și tonifiat, este esențial să-ți fixezi prioritățile. Ulterior, poți observa care sunt exercițiile adecvate, la ce ajută fiecare exercițiu și documentează-te cu privire la planul alimentar de care ai nevoie în funcție de metabolismul tău.Începe cu încălzirea

Atunci când urmează să depui un efort fizic mai complex, corpul are nevoie de o pregătire prealabilă. Înainte de a începe antrenamentul propriu-zis, este necesar să efectuezi încălzirea aproximativ 15-20 de minute. Aceasta reprezintă o parte esențială datorită faptului că ajută la menținerea sănătății articulațiilor și a mușchilor. Introducerea exercițiilor de încălzire a corpului în antrenamentul tău are scopul de a antrena mușchii gâtului, umerilor, pieptului, trunchiului, abdomenului, șoldurilor și ai picioarelor prin diferite rotații și fandări laterale.

Alege antrenamentul potrivit condiției tale fizice

Specialiștii recomandă să lucrezi 4-5 zile pe săptămână, alocând exercițiile și timpul în funcție de programul și pregătirea ta. Dacă vrei să lucrezi fără un antrenor, urmărește diferite tutoriale ale persoanelor avizate în domeniu. Testează mai multe antrenamente până găsești unul pe care să-l faci cu plăcere și care să fie potrivit condiției tale fizice.

Practicarea exercițiilor fizice trebuie făcută în mod temperat. Începătoare fiind, nu te suprasolicita. Lucrează treptat, cu pauze. Dacă aloci 10-20 de minute pe zi și efectuezi corect exercițiile, acest lucru reprezintă un punct bun de plecare. Ulterior, poți mări câte puțin durata antrenamentelor, fără a face schimbări bruște.

În schimb, dacă alegi să începi cu un antrenor, lucrurile se simplifică. După o discuție cu privire la nevoile tale și condiția fizică, acesta îți va crea un antrenament și un plan alimentar potrivit pentru tine. Respectarea indicațiilor oferite te poate ajuta să parcurgi acest nou traseu printr-o modalitate mai simplă și eficientă.

Sportul este benefic pentru sănătatea corpului, în condițiile în care sunt respectate anumite aspecte importante ce previn accidentările. Dacă vrei să efectuezi un antrenament de fitness pentru prima dată și nu știi de unde să începi, aplică sfaturile din acest articol care îți pot fi utile.
Recomandari