Trateaza rapid durerea de stomac: 3 remedii naturale cu efect imediat

Trateaza rapid durerea de stomac: 3 remedii naturale cu efect imediat
  calendar_month   update 16 Iun 2018, ora: 11:07      
O durere abdominala poate apărea ca urmare a indigestiei. Cu toate acestea, dacă durerea este frecventă și intensă, ar putea să ne avertizeze despre o problemă mai grava.

Durerea de stomac este o patologie foarte răspândită, care ne poate afecta în orice moment. Aceasta poate fi foarte diversă și poate avea cauzediferite.

Prin urmare, trebuie să cunoaștem originea durerii, deoarece se poate datora digestiei, gazelor, acidității sau inflamației. De cele mai multe ori, durerea abdominală nu indică nicio boală gravă. Majoritatea cazurilor sunt colici intestinale asociate cu alimente grase sau intoxicații alimentare.

Durerile de burtă ușoară, de scurtă durată sau care dispar după câteva ore, sunt de obicei cauzate de dilatarea intestinului prin gaz. Starile anxioase pot provoca dureri abdominale pe termen scurt, prin creșterea conținutului de gaze în intestine.

Iata cateva remedii naturale care te pot ajuta sa calmezi rapid durerea de stomac:

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir este cunoscută pentru acțiunea sa puternică antiinflamatorie și digestivă. Atunci când este combinat cu un suc de lămâie, o facem chiar mai eficientă, deoarece aceste două ingrediente vor controla aciditatea excesivă. Lamaia este un aliment alcalin datorita continutului ridicat de acizi citrici. Consumul său reduce umflarea abdominală, ameliorează amețelile și calmează senzația de durere.

Ingrediente:
2 cesti de apa (500 ml)
1 rădăcină ghimbiră rasă (15 g)
Sucul de 1 lamă

Preparare:

În primul rând, vom încălzi apa și adăugăm rădăcina de ghimbir. Vom aștepta până când se fierbe, se stinge și se lasă timp de 5 până la 7 minute. La sfarsit, adăugați sucul de 1 lămâie și ingerați.

Ceai de musetel

Utilizarea principală a mușețelului sau musetelului este legată de diferite tulburări digestive, deoarece este o plantă protectoare și reparativă a membranei gastrice, inducand producerea de sucuri gastrice. Prin urmare, este recomandat în cazurile de indigestie, când aveți greață și vărsături. Este foarte eficient împotriva gazelor și a flatulenței.

Bicarbonatul de sodiu

Un pahar cu apă, bicarbonat de sodiu și lămâie poate ameliora durerea de stomac, mai ales atunci când originea este flatulența sau o digestie grea, provocata de un aliment prea gras. Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea gazelor pe care corpului ii este greu să le expulzeze prin digestie lentă cauzata de mese copioase sau foarte grase.

Combinația de bicarbonat de sodiu cu lămâie este una dintre soluțiile numărul unu pentru a calma simptomele stomacului (cum ar fi, de exemplu, aciditatea) și, combinate cu lămâia, efectele sunt sporite. Lamaia este un puternic detoxifiant pentru stomac.

Ingrediente
1 linguriță de bicarbonat de sodiu (3 g)
Sucul de 1 lamă
1 ceasca de apa (250 ml)Preparare
Mai întâi, adăugați o linguriță de sodiu în paharul de apă și amestecați bine. Adăugați sucul de 1 lămâie și amestecați pentru a omogeniza toate ingredientele.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Povestea melcului meu...
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right