Esti geloasa? Iata ce boala grava poti sa faci!

Esti geloasa? Iata ce boala grava poti sa faci!
  calendar_month   update 09 Oct 2014, ora: 13:16      
Predispozitia spre gelozie, ingrijorarea, anxietatea si mania, manifestate la varsta mijlocie, pot dubla riscurile unei femei de a dezvolta maladia Alzheimer la o varsta inaintata, arata un nou studiu realizat de cercetatorii suedezi pe 800 de voluntare.

Astfel, participantele, cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani, au fost testate pentru a li se identifica trasaturile de personalitate, inclusiv nivelul de nevrotism, scrie dailymail.co.uk.

Asta pentru ca un grad mare de nevrotism in ansamblul trasaturilor de personalitate este asociat cu anxietatea, adica ingrijorarea, cu gelozia, schimbarile de dispozitie, tendinta de a se supara cu usurinta si de a fi chinuit de sentimente de vinovatie, sustin specialistii. Femeile au fost, de asemenea, intrebate daca sunt stresate la locul de munca, acasa ori din cauza unor probleme de sanatate.

Timp de 38 de ani, acestea au fost supuse periodic chestionarului. In acest timp, 153 de participante au ajuns sa sufere de dementa. Acestea erau exact acele persoane care obtinusera scorurile cele mai mari la nevrotism la varsta mijlocie si care fusesera supuse unui stres indelungat pana spre batranete.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

produse bio
  • person

    "produse bio pt toata lumea si toate buzunarele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right