Ce inseamna pansexual. De unde provine acest cuvant si ce semnifica

Ce inseamna pansexual. De unde provine acest cuvant si ce semnifica
  calendar_month        
Conceptul de pansexualitate există încă de pe vremea lui Sigmund Freud, dar a fost nevoie ca vedete precum Miley Cyrus și, mai recent, Bella Thorne, să îl folosească în mod deschis pentru a-l readuce la modă în secolul XXI.

Cuvântul pansexual a fost printre cei mai căutați termeni pe Google de când vedeta pop s-a declarat pansexuală într-un interviu acordat revistei Paper.

Ea a spus: "Sunt deschisă la orice lucru care implică consimțământul și nu implică un animal și atâta timp cât toată lumea are vârsta legală. Sunt de acord cu orice este legal. Haideți, sunt de acord să încerc cu orice adult, cu oricine de peste 18 ani care vrea să mă iubească. Nu mă identific cu un băiat sau o fată și nu am nevoie ca partenerul meu să se identifice ca băiat sau fată"."Îmi plac fetele sexy, îmi plac băieții sexy", a mai spus ea. "Îmi place sexy în general, știți?", a spus Thorne.

Experții și sociologii spun că aceste descrieri rezumă înțelegerea contemporană a pansexualului, numit uneori omnisexual. Este vorba despre cea mai amplă descriere posibilă a persoanei de care ești atras sexual, ceea ce este exact ceea ce atrage o generație tânără care se simte confortabil cu fluiditatea de gen și nu prea îi plac etichetele.

Pansexual se referă la atracția sexuală

Termenul pansexual este compus din prefixul pan-, care înseamnă "toate" și cuvântul "sexualitate", ceea ce indică faptul că persoanele care se consideră pansexuale nu își limitează sexualitatea la genul opus (heterosexualitate), la același gen (homosexualitate) sau la genurile binare, masculin și feminin (bisexualitate).

Originea termenului pansexual se regăsește adesea în pansexualism, un termen popularizat de Sigmund Freud la începutul secolului al XX-lea și folosit pentru a descrie poziția conform căreia cea mai mare parte a comportamentului uman derivă din instinctele sexuale, a explicat Justin R. Garcia, profesor asistent de studii de gen și cercetător la Institutul Kinsey din cadrul Universității Indiana din Statele Unite.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Asistenta pe fonduri structurale
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right