7 lucruri despre clitoris pe care nu le stiai si te pot ajuta sa iti imbunatesti viata sexuala!

7 lucruri despre clitoris pe care nu le stiai si te pot ajuta sa iti imbunatesti viata sexuala!
  calendar_month   update 28 Apr 2015, ora: 15:08      
Vrei sa iti imbunatatesti viata sexuala si sa ai parte de mai multa placere? Atunci ar fi cazul sa iti cunosti cat mai bine corpul, in special zonele intime.

Clitorisul este cea mai surprinzatoare zona erogena a femeilor. Acesta ascunde numeroase secrete care, odata descoperite, te vor duce pe culmile placerii.

Iata mai jos cateva lucruri despre clitoris, pe care cu siguranta nu le stiai:

1. Poate intra in erectie

Desi este ascuns vederii, clitorisul creste atunci cand o femeie este excitata. Este format din tesut erectil si se ingroasa atunci cand este intens vascularizat, la fel ca un penis.

Marimea vaginului tau, importanta sau nu pentru barbati? Afla cum le place!

2. Este mai mare decat crezi

Chiar daca pare micut, clitorisul este mai mare in realitate. Marimea acestuia variaza intre 9 si 12 centimetri, iar ceea ce se vede la suprafata este doar varful acestuia. Restul este in interior, in zona genitala.

Acesta prezinta 8.000 de terminatii nervoase, mai multe decat orice alta parte a corpului, astfel incat atingerea lui provoaca orgasmul in mai putin de 4 minute.

3. Este normal sa arate diferit

Fiecare femeie este diferita, de aceea si clitorisul lor este diferit, de aceea nu putem spune ca acesta este normal. Unele sunt mai mari, altele mai mici, mai proeminente sau ascunse. Toata au insa aceeasi functie, de produce placere.

5 secrete despre clitoris pe care nu le stiai nici macar tu

4. Clitorisul trebuie lasat sa se relaxeze

Dupa orgasm, clitoristul nu trebuie atins sau stimulat in continuare, caci poate fi dureros pentru femeie.

6 lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie despre vagin! Afla totul pentru sanatatea ta

5. Clitorisul produce un orgasm mult mai intens decat penisul

Atat clitorisul cat si penisul sunt pline de terminatii nervoase si incredibil de sensibile. Cu toate acestea, terminatiile nervoase ale penisului sunt raspandite pe o arie mult mai mare, in timp ce ale clitorisului sunt concentrate doar intr-un punct, ceea ce ofera senzatii mult mai intense si un orgasm fabulos.

4 pozitii sexuale in care vaginul tau pare mai stramt

6. Distanta dintre vagin si clitoris afecteaza viata sexuala

Daca marimea clitorisului nu afecteaza viata sexuala a unei femei, distanta dintre vagin si acesta este importanta. Femeile care au clitorisul mult mai departe de vagin pot avea cu greu orgasm in timpul penetrarii, de aceea au nevoie de stimulare manuala.

7. Starea sa de excitare se schimba

Spre deosebire de penis, excitarea clitorisului se modifica in functie de timpul lunii, nivelul de stres si chiar nivelurile de hidratare si de nutritie, asa ca mare atentie la stilul de viata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

eu
  • person

    "dragostea pune catuse de otel dar ce placut te simti in ele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right