De ce locuieste Nicusor Dan intr-un apartament inchiriat in Militar. Motivul pentru care nu si-a cumparat o locuinta pana acum

De ce locuieste Nicusor Dan intr-un apartament inchiriat in Militar. Motivul pentru care nu si-a cumparat o locuinta pana acum
  calendar_month   update 11 Iun 2024, ora: 15:42      
Nicusor Dan si sotia sa, Mirabela, locuiesc cu chirie intr-un apartament situat la mansarda unei case vechi din Sectorul 5 al Bucurestiului. Multi dintre alegatorii sai au fost surprinsi sa afle ca primarul Capitalei nu are o locuinta proprie, ci prefera sa plateasca lunar chirie pentru casa in care traieste.

De ce a ales sa plateasca chirie

Primarul Capitalei duce o viata modesta alaturi de sotia sa, in ciuda veniturilor mari pe care le obtine. Nicusor Dan, impreuna cu sotia si cei doi copii, locuiesc "intr-o camera si doua dormitoare la mansarda" unei case vechi din Sectorul 5, conform Cancan.ro.

Nicusor Dan a marturisit ca ales acest spatiu pentru ca este suficient pentru nevoile lor actuale. Nu au locuit dintotdeauna in Sectorul 5. In 2016, cand a candidat pentru prima data la Primaria Capitalei, locuia cu chirie intr-un apartament din Militari.

"Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, in zona Gorjului, intr-un apartament. Vrem sa ne mutam. Probabil imediat dupa alegeri. (...) Cred ca platim 250 de euro pe luna, Mirabela se ocupa de asta," declara Nicusor Dan in 2016, in perioada primei sale candidaturi la Primaria Capitalei.

Intr-un interviu pentru ProTV, Nicusor Dan a explicat ca locuinta sa actuala este una veche, construita in 1910.

"Suedezii de atunci au facut acest cartier pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Casa asta e construita in jurul anului 1910," dezvaluia primarul.

De ce nu vrea sa se mute

Acum cateva luni, Nicusor Dan a explicat de ce nu doreste sa se mute din locuinta din Sectorul 5. Imobilul se afla intr-un cartier linistit, unde nu circula multe masini. Mai mult, in acest apartament au crescut si copiii sai.

"Faptul ca in apartamentul acesta au crescut copiii, s-a nascut baietelul, ca locuim intr-un cartier unde nu prea circula masini, imi place foarte mult. Nu sunt deloc stresat din punct de vedere material, am un back-up, pot sa merg oricand sa predau. Mirabela ar vrea sa avem casa noastra, sa aseze ea lucrurile, sa fie casa ei, dar poate va fi, la un moment dat. Platim 550 de euro pe luna, o camera si doua dormitoare la mansarda, iar proprietarul plateste taxele. Cam atat," spunea Nicusor Dan in emisiunea lui Denise Rifai.

Nu a avut niciodata bani sa cumpere o casa

Nicusor Dan a recunoscut ca un alt motiv pentru care a ales sa ramana in chirie este faptul ca nu a avut banii necesari pentru a cumpara o casa si nici timpul. Primarul a mentionat ca ar avea nevoie de un credit pentru a achizitiona o locuinta.

"Nu am avut niciodata banii si timpul ca sa cumparam. Acum, probabil ca, cu un credit potrivit, am putea sa o facem, dar pentru asta trebuie sa cautam, sa ne placa zona si nu am avut niciodata timp," marturisea el pentru Digi24.

Recomandari