Care au fost ultimele cuvinte rostite de Michael Jackson inainte sa moara. Tulburator ce a cerut artistul

Care au fost ultimele cuvinte rostite de Michael Jackson inainte sa moara. Tulburator ce a cerut artistul
  calendar_month        
Pe 25 iunie 2009, lumea a fost zguduita de vestea ca Michael Jackson a murit. Artistul a suferit un stop cardiac in locuinta sa din Los Angeles, cu cateva zile inainte de a incepe turneul sau de revenire.

Daily Mail a detaliat evenimentele care au dus la aceasta tragedie. Jackson obtinea propofol, un anestezic puternic administrat intravenos, de la prietena sa apropiata, asistenta Cherilyn Lee. El se referea la propofol cu termenul „lapte”, spunand: „Am nevoie de ceva care sa ma ajute sa dorm”.

Jackson sustinea ca medicii i-au garantat siguranta anestezicului atata timp cat era monitorizat. Promoterul turneului, AEG Live, l-a angajat pe Dr. Conrad Murray ca medic personal al artistului, cu un salariu de 150.000 de dolari pe luna.

Pe 21 iunie, asistenta Lee a primit un telefon disperat de la un angajat al lui Jackson, care ii spunea ca artistul avea o parte a corpului calda si cealalta rece. Lee a sugerat ca Jackson sa fie dus la spital, dar angajatii au decis sa-l tina acasa. Dr. Murray a intrerupt administrarea de propofol pentru doua nopti. Pe 24 iunie, cu o zi inainte de deces, Jackson a participat la repetitiile pentru turneu si parea bine dispus. Dupa ce a cantat piese precum „Smooth Criminal”, „Wanna Be Startin' Somethin'” si „Billie Jean”, a incheiat repetitiile la miezul noptii. A multumit echipei si si-a imbratisat dansatorii inainte de a se intoarce acasa.

Ajuns acasa, Jackson s-a plans de oboseala, iar Dr. Murray i-a administrat 10 mg de Valium, un medicament antianxietate. In acea noapte, i-a mai dat 2 mg de lorazepam, 2 mg de midazolam si alte 2 mg de lorazepam.

Dimineata, la 7:30, Jackson era inca treaz, asa ca Murray i-a administrat inca 2 mg de midazolam. La 10:40, in cele din urma, Murray a cedat rugamintilor lui Michael si i-a dat o doza de 25 mg de propofol.

„Doar fa-ma sa adorm. Nu conteaza ce se intampla”, a spus Jackson. Aceasta doza s-a dovedit a fi fatala. In jurul pranzului, Murray a observat ca Jackson nu mai respira. Panicat, l-a sunat pe asistentul personal al lui Jackson, Michael Williams, lasandu-i un mesaj:

„Suna-ma acum, suna-ma acum. Domnul Jackson a avut o reactie rea”. Bodyguardul Alberto Alvarez a intrat in camera si l-a gasit pe Jackson intins pe spate, cu bratele intinse si cu ochii si gura deschise. Nu respira. Murray a inceput resuscitarea si i-a cerut lui Alvarez sa arunce fiolele goale de medicamente inainte de a suna la 911.

Copiii lui Jackson, Paris si Prince, au intrat in dormitorul tatalui lor si au inceput sa planga, fiind escortati afara de Alvarez. In cele din urma, a fost chemata ambulanta, iar paramedicii nu au putut gasi pulsul. Au incercat de doua ori sa-l resusciteze pe Jackson inainte de a continua eforturile in ambulanta. Murray a insotit ambulanta, dar nu le-a spus paramedicilor ca i-a administrat propofol. Dupa multiple incercari de resuscitare, care au dus la ruperea coastelor lui Jackson, la ora 14:26, Michael Jackson a fost declarat decedat.

Recomandari