5 moduri de a incuraja distractia in aer liber alaturi de cei mici

5 moduri de a incuraja distractia in aer liber alaturi de cei mici
  calendar_month     photo_camerashutterstock.com    
Sunt atât de multe lucruri care concurează pentru atenția ta pe parcursul zilei, încât poate fi o adevărată provocare să îți faci timp să te bucuri de activitățile în aer liber alături de copiii tăi pe cât de mult ți-ai dori. În ce îi privește pe cei mici, interacțiunea cu tehnologia sau un program școlar încărcat pot determina scăderea apetenței pentru activități fizice outdoor.

Însă, activitățile în aer liber și exercițiile fizice sunt esențiale pentru a-i ajuta pe copii să crească și să devină adulți fericiți și sănătoși.

Află cum putem să-i determinăm pe cei mici să înlocuiască ecranele cu mișcarea în aer liber împreună cu tine.

Explorați împreună împrejurimile

De multe ori, suntem atât de prinși în rutina noastră zilnică încât uităm să ne bucurăm de ceea ce au de oferit orașele sau cartiere noastre. De la trasee la grădini botanice, putem găsi locuri uimitoare în apropiere, perfecte pentru distracția în familie.

Faceți o listă cu obiective din proximitatea locuinței pe care ați dori să le vizitați împreună. O modalitate eficientă de a explora împrejurimile este să vă deplasați pe două roți. O plimbare cu bicicleta în familie pe un traseu local sau chiar până la gelateria preferată poate fi o modalitate excelentă de a face puțină mișcare într-o după-amiază de vară.

Pentru o experiență cât mai plăcută, asigură-te că aveți echipamentul potrivit, că bicicleta copilului este confortabil de dirijat, iar tu ai ales unul dintre acele modele de biciclete pentru femei cu ghidon mai îngust, pentru a putea fi manevrată cu ușurință.

Creează un setup ce invită la activități outdoor

O modalitate de a încuraja copiii să fie activi este de a le oferi spațiul și echipamentul care invită la mișcare.

Atunci când investești în amenajarea curții sau grădinii pentru a crea zone de joacă și relaxare faci loc și pentru timpul petrecut în familie, pentru vizitele prietenilor și pentru relaxarea la care râvnești de atât de mult timp.

Investind într-un spațiu pe care copiii îl vor iubi, vei reuși să-i faci să-și dorească să fie afară. Poți adăuga mobilier confortabil pentru terasă, iar un echipament de cățărat sau o mini pistă de golf pot face mai distractive chiar și cele mai simple interacțiuni cu natura.

Alătură-te lor afară

Un alt pas ar putea fi identificarea activităților în aer liber care i-ar putea atrage și oferirea unui context distractiv și sigur pentru acestea.În topul activităților pe care copiii vor să le facă împreună cu părinții afară se numără exercițiile fizice, activitățile pe plajă sau practicarea sporturilor. În timp ce o zi de plajă nu se încadrează întotdeauna în program, puteți face oricând o plimbare prin împrejurimi, puteți merge să explorați un traseu din apropiere sau să jucați o partidă de tenis.

Creează contexte de socializare outdoor

Aproape orice activitate este mai distractivă cu prietenii, iar asta include joaca în aer liber. Când vrei să încurajezi copiii să iasă afară, găsește modalități de a face din acest lucru o experiență socială.

Poți programa întâlniri de joacă și crea o invitație deschisă pentru prietenii din cartier să vină în vizită.

Include ieșirile în programul zilnic

Copiii sunt obișnuiți cu rutina, fie că este vorba de programul școlar sau de rutina de culcare. Dar poate fi greu să incluzi o activitate outdoor în rutina lor atunci când programul este deja full.

Cu toate acestea, merită să faceți împreună un efort pentru a adăuga activitățile în aer liber în program. Un compromis de ambele părți privind reducerea timpului petrecut la televizor sau la PC ar putea face loc unei activități în aer liber.

Așadar, un copil care participă la o activitate fizică regulată este adesea un copil sănătos. Jocul activ, sporturile organizate, plimbările și alte forme de mișcare pot îmbunătăți tonusul și pot îmbunătăți relația dintre tine și copilul tău.
Recomandari