3 exemple de investitii fara efort pentru mamici ocupate

3 exemple de investitii fara efort pentru mamici ocupate
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Atunci cand esti mamica, cu siguranta, principala ta preocupare este bunastarea copilului tau. Insa, pe langa grija pe care i-o porti zi de zi, este bine sa te gandesti din timp la viitorul vostru financiar, pentru a te asigura ca iti permiti sa-l sustii in tot ceea ce isi doreste sa faca.

Descopera in cele ce urmeaza 3 exemple de investitii care iti pot aduce rezultate bune pe termen lung, fara sa presupuna prea mult efort si timp din partea ta in prezent.

1. Asigurare de viata cu componenta de investitii

Una dintre principalele solutii la care te poti gandi atunci cand doresti sa investesti, ca mamica, este asigurarea de viata cu componenta de investitii. Aceasta, pe langa faptul ca te ajuta sa economisesti pentru viitorul copilului tau, iti ofera pe toata perioada contractului si o protectie financiara in fata situatiilor neprevazute care iti pot pune tie sanatatea in pericol.

Astfel, in cazul in care ti se intampla ceva, beneficiarii asigurarii primesc suma asigurata, in timp ce contractul de asigurare continua, iar planul de economisire pentru cel mic este sustinut in continuare de compania de asigurari. Indiferent ca vorbim despre asigurare studii copii sau, pur si simplu, doresti sa economisesti inca de pe acum pentru momentul in care cel mic va implini 18 ani, o polita de asigurare cu componenta de investitii poate fi solutia potrivita pentru tine. Timpul investit de tine este unul minim si presupune doar plata online a politelor lunare de asigurare, asa ca iti permiti sa petreci mai multe momente frumoase alaturi de cel mic.

2. Titluri de stat

Un alt instrument financiar care nu are nevoie de foarte mult timp dedicat pentru a-ti aduce randament ridicat sunt titlurile de stat. Acestea prezinta multiple avantaje, atat din punctul de vedere al sigurantei banilor, cat si al randamentelor generate.

Important de stiut aici este faptul ca titlurile de stat se emit sub forma unor emisiuni, iar fiecare emisiune este formata dintr-un anumit numar de titluri de stat, cu o valoare unitara unica. Tu poti sa achizitionezi cate titluri de stat iti doresti, in functie de bugetul pe care il ai disponibil, iar in functie de maturitatea pe care o alegi pentru aceste titluri (1-5 ani), pe langa suma totala investita, vei primi si o dobanda. Aceasta din urma este neimpozabila, astfel ca, spre deosebire de alte tipuri de investitii, investitia este mai avantajoasa din acest punct de vedere.

3. Imobiliare

Un alt tip de investitie care, de aceasta data, necesita un buget mai generos sunt imobiliarele. La fel ca investitiile in titluri de stat, si din imobiliare poti obtine un venit suplimentar pasiv daca alegi sa inchiriezi un imobil pe termen lung.

Procesul, in acest caz, este urmatorul: achizitionezi un imobil intr-o zona strategica a orasului si alegi sa il inchiriezi pe termen lung. Astfel, vei obtine luna de luna un venit suplimentar din chirie, fara ca tu sa faci vreun efort sau sa te implici activ in administrarea imobilului.

In functie de caracteristicile imobilului cumparat si de pretul acestuia, iti poti recupera investitia in cativa ani. Partea buna aici este ca pretul proprietatilor imobiliare tinde sa creasca in timp, iar acest lucru iti permite sa cresti pretul chiriei pe care alegi sa il soliciti.

Concluzionand, acest exemple de investitii te pot ajuta sa obtii un venit suplimentar care sa contribuie la randul sau la crearea unui viitor financiar mai sigur pentru tine si familia ta. Documenteaza-te mai mult asupra ideilor prezentate in acest articol si alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine obiectivelor tale financiare si bugetului de care dispui pentru investitie.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

cancerul - "gripa" secolului nostru
  • person

    "lucrul cu adevarat criminal e sa faci o persoana sa creada ca e unica pe care o vei iubi vreodata"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right