Cum poti pregati copilul pentru prima zi de scoala

Cum poti pregati copilul pentru prima zi de scoala
  calendar_month        
Prima zi de școală este un moment important pentru copii și părinti. Este o zi de început a unei noi etape din viața copilului, care poate fi plină de emoții și încercări. Cu toate acestea, pregătirea pentru prima zi de școală poate fi o experiență plăcută și distractivă pentru întreaga familie. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să vă pregătiți împreună pentru prima zi de școală.

Vorbiți despre școală

Este important să vorbești deschis și sincer cu copilul despre ceea ce înseamnă să meargă la școală. Explică-i cum va fi ziua, ce activități va face și ce așteptări are școala de la el. Încurajează-l să pună întrebări și să împărtășească emoțiile și îngrijorările sale legate de acest subiect și ajută-l oferindu-i suport calm.

Vizitați școala împreună

Dacă este posibil, mergeți să vizitați școala înainte de începerea cursurilor. Astfel, copilul se va familiariza cu clădirea, va vedea sala de clasă și va învăța cu drumul dintre casă și instituție. Vizitarea școlii poate ajuta la reducerea anxietății copilului și îl poate face să se simtă mai încrezător în prima zi de școală.

Creează o rutină

Înainte de începerea cursurilor, începe să creezi o rutină zilnică. Acest lucru poate include momente de citit, jocuri educative și alte activități care încurajează dorința celui mic. Cumpără jucării pentru copii de 6 ani întrucât acestea sunt special create pentru dezvoltarea aptitudinilor care favorizează mersul la școală.

Asigură-te că are un somn bun în noaptea anterioară

Un somn bun este important pentru ca cel mic să fie pregătit pentru prima zi de școală. Asigură-te că acesta doarme suficient în noaptea dinaintea primei zile de școală si ajută-l să se relaxeze.

Încurajează-l să-și facă noi prieteni

Încurajează copilul să-și facă noi prieteni în școală. Dacă este posibil, încercă sa-i faci cunoștința cu viitori colegi înainte de începerea școlii. Achiziționează jocuri de societate sau vezi care sunt jucăriile pentru copii de 8-9 ani sau orice altă vârstă, care le stârnește interesul și organizează o după-amiază în care copii să se întâlnească, să se cunoască și să se joace împreună. Acest lucru poate face tranziția către școală mult mai ușoară și poate ajuta copilul să se simtă mai încrezător în sine.În final, nu uitați să vă bucurați împreună de această nouă etapă din viața copilului. Fiecare moment important din viața copilului este un motiv de bucurie și mândrie pentru părinți. Încearcă să te concentrezi pe partea pozitivă și să profiți de această oportunitate pentru a crea amintiri frumoase.Recomandari