Cat de importanta este igiena dentara la copii. Sfaturi pentru prevenirea problemelor dentare

Igiena orală este extrem de importantă pentru dezvoltarea corectă a danturii copiilor. Cu toții ne dorim ca micuții noștri să se poată bucura în primul rând de o dantură sănătoasă, care să nu provoace dureri sau disconfort, iar în al doilea rând, ne dorim ca aceștia să aibă un zâmbet frumos, care să le ofere încredere în propria persoană.
Iată o serie de sfaturi din partea specialiștilor pentru ca micuțul tău să aibă dinți sănătoși.
Sigilarea dinților pentru a preveni cariile dentare
Potrivit Webmd, sigilarea dinților este o metodă de prevenţie a cariilor ce constă în acoperirea suprafeței dentare cu un strat care are rolul de scut protector al smalțului. Procedura este simplă și nedureroasă. Sunt necesare însă controale periodice la medicul dentist pentru copii, pentru ca acesta să verifice integritatea sigilantului.
Cu toate că sigilarea protejează dințișorii celui mic de carii, este important să știi că aceasta nu înlocuiește igiena orală. Împreună cu periajul dentar și folosirea mijloacelor complementare de curățare, precum ața dentară și apa de gură, sigilarea dentară formează un sistem de prevenție împotriva cariilor dentare.
Așa cum menționează și Dr. Ionuț Leahu, pe blog, în general, la copii, sigilarea dinților este recomandată imediat după apariția primilor dinți permanenți, între 5 și 7 ani și în cazul „molarilor de 12 ani”, care apar între 11 și 14 ani. Numărul dinților pe care se aplică materialul depinde de cât de predispus este copilul la apariția cariilor. Medicul stomatolog pentru copii poate recomanda sigilarea dinților și pentru copiii mai mari de 14 ani sau pentru adulții predispuși la carii dentare.
Transformă periajul dințișorilor într-o activitate interesantă
Este esențial să-i învățăm pe cei mici încă de la vârste foarte fragede cum să se spele pe dințișori de cel puțin două ori pe zi. Obișnuirea copiilor cu periajul dentar poate fi o activitate complicată, dat fiind faptul că răbdarea acestora este greu de menținut, mai ales în primii ani de viață.
Este necesar să le explicăm copiilor de ce dințișorii lor au nevoie să fie curățați zilnic. Pentru acest lucru ne putem ajuta de diverse povești și personaje preferate ale copilului care se luptă pentru ca dințișorii să fie sănătoși și frumoși. În ziua de astăzi, cu toții avem acces la numeroase informații și mijloace de învățare, iar pentru a prezenta copiilor ce înseamnă, de fapt, curățarea zilnică a dințișorilor, ne putem folosi de diverse animații colorate care atrag atenția și ne asigură că mai multe minute, cei mici vor fi atenți la personajele ce explică modul în care ei trebuie să-și spele dințișorii.
Oferă-i adultului de mâine un zâmbet încrezător, cu ajutorul aparatului dentar
Primul consult ortodontic este recomandat în jurul vârstei de 7 ani, atunci când medicul specialist poate decide dacă micuțul tău are nevoie de un aparat dentar. În jurul vârstei de 8-9 ani, atunci când semnele anomaliei dento-maxilare sunt instalate, precum dinții strâmbi, înghesuiți sau mușcătura incorectă, se optează pentru un aparat dentar mobil. Odată ce micuțul tău devine cooperant în purtarea aparatelor dentare și toți dinții definitivi au erupt, atunci se poate monta și un aparat dentar fix. În prezent, aparatele dentare au devenit mai degrabă un accesoriu la modă printre tineri, motiv pentru care acestea se pot și personaliza, cu elastice în diferite culori.
O dantură dreaptă are numeroase beneficii. În primul rând previne dezvoltarea bolilor gingivale, dar și parodontoza, prin faptul că igiena orală se poate realiza corect, dar și creșterea încrederii de sine, printr-un zâmbet sănătos și atrăgător. Stă în puterea și în alegerile noastre ca părinți să oferim o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun adultului de mâine.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





sesiune melancolica
- person
""cautati-ma pe dincolo daca nu credeti in vise..:))" eu"