Ce sa faci cand bebelusul are febra: un ghid pentru parinti

Ce sa faci cand bebelusul are febra: un ghid pentru parinti
  calendar_month        
Ca părinte, poate fi îngrijorător când copilul tău face febră. Febra este un răspuns natural la infecții și boli și este modul în care organismul luptă împotriva invadatorilor. Cu toate acestea, este esențial să știți cum să faceți față febrei la un bebeluș, deoarece aceștia sunt mai vulnerabili decât copiii mai mari și adulții. În continuare, vă vom oferi un ghid cuprinzător despre ce să faceți când copilul dumneavoastră face febră.

Primul pas în abordarea febrei este să măsurați cu exactitate temperatura bebelușului. Puteți utiliza un termometru bebeluși, care poate fi folosit pe cale orală, rectală sau sub braț. Academia Americană de Pediatrie recomandă măsurarea temperaturii rectale cu un termometru pentru bebeluși sub trei luni pentru o citire cât mai precisă. Pentru bebelușii mai mari, termometrele bebeluși orale sau pentru urechi sunt mai potrivite decât alte termometre bebeluși.

Febra la bebeluși este, în general, considerată o temperatură rectală de 38 ° C sau mai mare. Cu toate acestea, severitatea febrei nu este întotdeauna cel mai critic factor. Este mai important să iei în considerare modul în care bebelușul tău se comportă și dacă se confruntă cu alte simptome. Dacă copilul dumneavoastră are febră mare, dar pare relativ confortabil și mănâncă și bea bine, este posibil ca febra să nu fie un motiv imediat de alarmă. Cu toate acestea, dacă copilul dumneavoastră este letargic, refuză mâncarea sau prezintă alte simptome îngrijorătoare, este esențial să luați măsuri prompte.

Febra poate duce la deshidratare, așa că este esențial să vă asigurați că copilul dumneavoastră rămâne bine hidratat. Continuă să alăptezi sau să oferi lapte praf dacă copilul tău are mai puțin de șase luni. Dacă bebelușul tău are mai mult de șase luni, poți oferi și înghițituri mici de apă, lichide limpezi sau soluții de rehidratare orală. Evită băuturile zaharoase și băuturile carbogazoase.

Îmbrăcați-vă copilul cu haine ușoare, respirabile, pentru a ajuta la reglarea temperaturii corpului. Îmbrăcarea excesivă poate agrava febra prin captarea căldurii. În cazurile de febră mare, un scutec simplu sau o îmbrăcăminte lejeră poate fi suficientă.

Menține o temperatură confortabilă a camerei în casa ta. Evita incaperile excesiv de calde sau reci, deoarece temperaturile extreme pot face copilul inconfortabil. Folosește un ventilator sau un aer condiționat dacă este necesar pentru a menține temperatura moderată a camerei.

Dacă copilul tău este inconfortabil sau are febră mare, poți lua în considerare să îi oferi medicamente pentru scăderea febrei, așa cum îți recomandă medicul pediatru. Acetaminofenul sau ibuprofenul pot ajuta la scăderea febrei bebelușului și la ameliorarea disconfortului. Asigură-te că urmezi cu atenție instrucțiunile de dozare furnizate de medicul pediatru sau eticheta medicamentului. Nu administra niciodată aspirina unui copil, deoarece poate duce la o afecțiune rară, dar gravă, numită sindromul Reye.Urmăriți cu atenție simptomele și comportamentul copilului dumneavoastră. Dacă febra copilului persistă mai mult de o zi sau două, dacă se agravează sau dacă apar noi simptome, contactează medicul pediatru. În plus, dacă copilul tău prezintă oricare dintre următoarele semne de avertizare, solicitați imediat asistență medicală: respiratie dificila, convulsii, dureri de cap severe sau eczeme.

Este esențial să te consulți cu medicul pediatru atunci când copilul are febră, mai ales dacă este prima febră sau dacă este foarte mic. Medicul îți poate oferi îndrumări cu privire la modul de gestionare a febrei și poate recomanda o evaluare suplimentară sau un tratament pe baza simptomelor specifice ale copilului tău și a istoricului medical.

Febra la bebeluși este adesea cauzată de infecții, care pot fi contagioase. Pentru a preveni răspândirea bolii, practicați o bună igienă spălându-vă des pe mâini, acoperindu-vă gura și nasul când tușiți sau strănutați și evitând contactul strâns cu copilul dumneavoastră dacă sunteți bolnav.

În cele din urmă, amintește-ți că bebelușul tău depinde de tine pentru confort și liniște. Febra poate fi inconfortabilă, iar copilul tău poate fi iritabil sau agitat. Oferă multă dragoste și atenție pentru a-l calma. A-l ține, a-l legăna și a-i cânta bebelușului tău poate fi reconfortant în această perioadă.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

eu si iuby2
  • person

    "nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sandale Sambela Gri
Shop Ele.rochevron_right