Botox pentru prima data? Mituri pe care ar trebui sa le stii inainte de a utiliza toxina botulinica

Botox pentru prima data? Mituri pe care ar trebui sa le stii inainte de a utiliza toxina botulinica
  calendar_month        
Este adevarat ca utilizarea toxinei botulinice paralizeaza fata si este imposibil de gestionat din nou? Cunoscuta si sub numele de Botox, aceasta sta la baza tratamentelor estetice care urmaresc intarzierea semnelor de imbatranire, cum ar fi ridurile, insa exista mai multe mituri in jurul utilizarii sale.

Daca folosesc Botox, trebuie sa il folosesc toata viata?

Botoxul sau toxina botulinica, in cuvintele doctorului Cassab, „este un relaxant muscular care previne liniile de expresie si este un medicament care se absoarbe, nu da niciun fel de volum”. Datorita modului in care interactioneaza cu organismul nostru, acest tratament medical este ideal pentru a preveni si intarzia cat mai mult aparitia semnelor de imbatranire. Iar prin recomandarea utilizarii sale inainte de aparitia ridurilor, a aparut mitul ca, daca odata incercat, pacientul trebuie sa il foloseasca toata viata.

In replica, medicul a explicat ca nu este obligatoriu si nici daunator sa nu-l mai folosesti sau sa-l mai folosesti o singura data, dar a precizat ca semnele de imbatranire pot aparea oricand.

"Cand efectul dispare, nu inrautateste fata, ci te intorci la ceea ce aveai inainte. Daca efectul a ceea ce ai tratat dispare, evident, nu vrei sa te intorci la ceea ce ai tratat. Dincolo de faptul ca devine o dependenta sau ca trebuie sa o faci toata viata, se face pentru a mentine acele efecte benefice care apar vizual si estetic", a spus el.

Este adevarat ca atunci cand nu-l mai folosesti, iti scoate defectele in evidenta?

Cassab a precizat ca nu este adevarat nici mitul conform caruia, odata ce botoxul dispare, semnele de imbatranire par mai pronuntate.

„In cele din urma, scopul toxinei (botulinum) este de a relaxa muschii, astfel incat pielea sa nu se plieze de fiecare data cand facem o expresie”, cum ar fi zambetul, incruntarea, printre altele.

„Cu Botox previi liniile de expresie si, atunci cand il folosesti, pielea are timp sa se restructureze si sa se imbunatateasca”, a spus ea. Asadar, ridurile tale nu vor arata mai pronuntate atunci cand efectul va disparea, dar iti vei ajuta pielea sa recupereze colagenul si sa intarzie acele semne ale imbatranirii.

Se schimba trasaturile fetei atunci cand folosesti multa toxina botulinica?

Specialistul a clarificat si daca este adevarat sau nu ca trasaturile tale se schimba atunci cand folosesti multa toxina botulinica.

"Atunci cand relaxezi un muschi cu Botox, anumite trasaturi se pot schimba, dar depinde foarte mult de tehnica de aplicare. Un Botox aplicat gresit, aplicat prost sau cu tehnici vechi iti poate schimba trasaturile. In acest sens, el a precizat ca, in prezent, medicii care se actualizeaza frecvent incearca sa foloseasca Botox fara a atinge parti ale fetei, cum ar fi sprancenele, pentru a se asigura ca fata isi pastreaza estetica.




Recomandari