Uleiul de ricin: Ce poti face cu ingredientul vedeta pentru piele si par

Uleiul de ricin: Ce poti face cu ingredientul vedeta pentru piele si par
  calendar_month   update 26 Ian 2024, ora: 10:51      
Pentru curățarea feței, ca o cremă hidratantă și antirid, ca aftersun după o zi la plajă, pentru un păr puternic și sănătos, acest cosmetic natural are mult mai multe proprietăți decât vă puteți imagina.

În ce ordine trebuie aplicate produsele cosmetice? Ce fel de cremă este cea mai bună pentru mine dacă am acnee? Cum pot face ca părul meu să fie mai puțin casant? Rutinele de frumusețe necesită timp, bani și organizare. Să gasesti produsele potrivite pentru nevoile pielii tale, de exemplu, nu este usor. Dacă ești una dintre cele care caută soluții practice, versatile și economice pentru ca trusa de toaletă să nu devina plina, îți prezentăm uleiul de ricin.

Și nu vi-l prezentăm pentru că este o noutate. Adevărul este că bunicile noastre îl foloseau deja pentru nenumărate lucruri. Iar înaintea bunicilor noastre, Cleopatra însăși s-a demachiat cu el. Uleiul de ricin este o trigliceridă alcătuită din acizi grași esențiali. Nouăzeci la sută este omega-9, dar conține și o cantitate uriașă de vitamina E, proteine și minerale. Astfel, are proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antibacteriene.

Se extrage din semințele de ricin, o plantă originară din Africa tropicală, care este cultivată și în America de Sud și Asia.

Cum poti folosi uleiul de ricin?

Antirid, antiacneic... Uleiul de ricin hidratează și hrănește pielea. Două dintre componentele sale sunt acizii grași și vitamina E, substanțe care protejează organismul de radicalii liberi și stimulează producția de colagen și elastină. Este suficient să aplicați câteva picături pe față și să le răspândiți cu masaje circulare ușoare. Iar datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii, te va ajuta și în lupta împotriva acneei. Dar nici nu trebuie să o folosești în fiecare zi; experții recomandă să il folosești de două sau trei ori pe săptămână.

Demachiant și anticearcăn. Îl puteți folosi ca demachiant, trebuie doar să aplicați puțin pe un tampon de bumbac. Pe lângă îndepărtarea machiajului și a impurităților, vă va hrăni fața. Datorită proprietăților sale de albire, ajută și în cazul unor pete de pe față, mai ales cele cauzate de soare.

Pentru a întări părul. Uleiul de ricin este o opțiune excelentă pentru a stimula creșterea părului și a-l întări, mai ales în perioade precum sezonul estival, când ne expunem părul la soare și clor.

Unghii. Uleiul de ricin este o opțiune excelentă pentru a hrăni unghiile și pentru a le întări datorită vitaminei C. Aplicați la baza unghiei.

Pentru a reduce vergeturile și cicatricile. Conținutul său ridicat de acizi grași ajută la prevenirea și tratarea vergeturilor, precum și la regenerarea țesuturilor deteriorate. Și, dacă tot ai făcut-o, pielea ta va fi mai hidratată ca niciodată.



Sprâncenele și genele. Dacă vrei să stimulezi creșterea sprâncenelor în mod natural, încearcă uleiul de ricin. La fel și pentru genele tale, unde trebuie doar să aplici puțin la bază înainte de a merge la culcare. A doua zi, însă, aveți grijă să spălați orice reziduu cu apă.

Buze. Nu, acestea nu vor crește ca genele sau sprâncenele. Dar este utilă dacă aveți tendința de a avea buzele uscate și crăpate.

Mușcături de țânțari. Dacă suferiți de înțepături de țânțari, uleiul de ricin va fi cel mai bun prieten al dumneavoastră, deoarece calmează iritațiile pielii datorită proprietăților sale antiinflamatorii.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ana Blandiana
  • person

    "ar trebui sa ne nastem batrani!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right