Top 3 metode de refacere a danturii

Top 3 metode de refacere a danturii
  calendar_month     photo_cameraunsplash.com    
Dacă te-ai confruntat vreodată cu probleme ce țin de sănătatea orală, precum sunt cariile sau lipsa unui dinte, cu siguranță te-ai întrebat și care este cea mai bună metodă de a avea din nou o dantură sănătoasă. Tehnologia folosită în medicina dentară a avansat în ultimii ani și oferă o gamă largă de opțiuni pentru redarea funcționalității și aspectului natural al dinților afectați. Aceste opțiuni moderne de refacere a danturii nu numai că pot îmbunătăți sănătatea orală, dar pot ajuta la redobândirea încrederii în sine și a calității vieții.

Cu toate acestea, înainte să alegi oricare dintre metodele stomatologice, e bine să consulți și părerea unui medic dentist, pentru a te asigura că vei obține cele mai bune rezultate.

Lucrări protetice fixe

Lucrările protetice fixe sau coroanele dentare pot fi de două feluri: cele care au ca bază dintele natural și cele care sunt susținute de implanturile dentare. Alegerea uneia dintre cele două variante depinde de gravitatea afecțiunilor orale.

O coroană dentară reprezintă o opțiune doar atunci când medicul stomatolog constată că dintele încă mai poate fi salvat. Aceasta are rolul de a proteja partea vizibilă a dintelui, oferindu-i rezistență. De asemenea, coroanele dentare sunt și ele de mai multe feluri, iar pentru a te asigura că alegi cel mai bun material, este necesar să te informezi și să realizezi o comparație între zirconiu și porțelan.

Pe de altă parte, una dintre cele mai moderne și sigure metode de reconstrucție a danturii o reprezintă procedura dinți ficși în 24 de ore. Aceasta constă în inserarea unor implanturi și montarea unor coroane dentare cu aspect natural, pentru persoanele care și-au pierdut toți dinții și au ajuns în situația de a nu-i mai putea salva prin alte tratamente, dar și pentru persoanele care poartă deja proteze mobile. Avantajul acestei metode constă în faptul că totul se întâmplă foarte rapid. După inserarea implanturilor se pune o lucrare provizorie, ca să poți reintra într-un context social chiar a doua zi după intervenție.

Fațete dentare

Potrivit healthline.com, fațetele dentare, alături de coroanele dentare, sunt o metodă de redare a funcționalității dinților, dar și de îmbunătățire a aspectului estetic, fiecare dintre ele având avantajele și dezavantajele sale. Fațetele dentare sunt recomandate atunci când poziția dinților este ușor incorectă sau când aceștia au fost afectați de o fractură, ciobire sau fisurare. Pe de altă parte, dantura îngălbenită din cauza alimentației poate recăpăta un aspect plăcut cu ajutorul fațetelor. Datorită unei tehnologii moderne, denumită CEREC 3D CAD/CAM, persoanele care aleg fațete pot avea dinți drepți și un zâmbet strălucitor, după doar o singură vizită la cabinetul stomatologic.



Tratamente endodontice

Tratamentul endodontic sau popular numit scoaterea nervului este metoda prin care se salvează dintele natural, după ce acesta a fost afectat în profunzime, de cele mai multe ori, din cauza unei carii netratate. Dinții naturali sunt de neînlocuit, iar această soluție trebuie să te facă să înțelegi cât de important este să-ți păstrezi sănătatea orală, pentru a nu ajunge în situația de a-i pierde. Cu ajutorul tehnologiei moderne, tratamentele de canal pot fi realizate acum folosind microscopul, care-i permite specialistului să vizualizeze și cele mai mici detalii. În acest stadiu, dintele natural este afectat în proporții mari și de cele mai multe ori este nevoie de o coroană dentară care să-l protejeze după realizarea tratamentului, ca să te bucuri de o dantură sănătoasă cât mai mult timp.

Prin urmare, ai grijă de dinții tăi naturali și alege metoda de refacere a danturii care se potrivește cel mai bine situației tale, astfel încât să-ți poți recăpăta sănătatea orală, dar și încrederea în a zâmbi din nou.


Recomandari