Cele mai bune produse de ingrijire pentru un ten sanatos

Cele mai bune produse de ingrijire pentru un ten sanatos
  calendar_month     photo_cameraFreepik    
Orice femeie își dorește o piele impecabilă, luminoasă și cât mai frumoasă. Din fericire, în prezent, există numeroase tratamente disponibile pentru a oferi strălucire tenului. Totuși, produsele nu vor fi suficiente fără o rutină de îngrijire corectă.

Pentru o piele proaspătă și sănătoasă, nu trebuie să omitem niciun pas, de la demachiere la seruri și creme de noapte, care acționează asupra tenului în timp ce dormim. Așa că, să începem cu identificarea tipului de piele, pentru a vedea ulterior care sunt pașii din rutina de îngrijire corectă, precum și cele mai bune produse pentru ten.

Identificarea tipului de piele

Primul pas în crearea unei rutine de îngrijire este identificarea tipului de piele. Există patru tipuri principale de piele: uscată, grasă, mixtă și normală. Pielea uscată are tendința de a fi aspră și cu un aspect tern, în timp ce cea grasă poate fi lucioasă și predispusă la acnee. Persoanele cu ten mixt au zona T (frunte, nas și bărbie) care este grasă, în timp ce restul feței este uscat. Pielea normală este echilibrată și are o textură fină. Totuși, persoanele cu o piele normală sunt foarte puține. Majoritatea femeilor au unul dintre celelalte trei tipuri de piele.

Ingredientele importante pentru îngrijirea pielii

Pentru a putea alege cele mai bune produse trebuie să știm care sunt cele mai importante ingrediente. De exemplu, acidul hialuronic este un ingredient popular care ajută la hidratarea pielii, în timp ce retinolul este util pentru reducerea ridurilor și îmbunătățirea texturii pielii. Vitamina C este un alt element foarte important din produsele de îngrijire a pielii, pentru că oferă luminozitate tenului li ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire.

Ce produse include o rutină de îngrijire corectă

O rutină bună de îngrijire a pielii trebuie să includă următoarele etape:

- Demachiere - Este important să alegi un demachiant care să fie potrivit pentru tipul tău de piele. Produsele demachiante cu sulfat de zinc pot fi prea dure pentru pielea sensibilă, în timp ce cele fără sulfat pot fi mai blânde. Totuși, acestea din urmă pot fi mai puțin eficiente în îndepărtarea machiajului și a impurităților. Pentru o demachiere delicată, dar totuși eficientă, poți încerca produsele precum spuma sau demachiantul Defend Preparation Extra Rich Cleansing Milk din gama shiseido cosmetice japoneze.

- Aplicarea unui toner - acesta ajută la echilibrarea pH-ului pielii și la îndepărtarea impurităților rămase după curățare. Pentru pielea grasă, cele cu acid salicilic pot ajuta la prevenirea acneei, în timp ce tonerele cu acid glicolic pot fi mai potrivite pentru pielea uscată. Extrem de eficiente sunt tonerele din gama La Prairie.

- Aplicarea de seruri - acestea conțin ingrediente active, cum ar fi acidul hialuronic sau vitamina C, care pătrund profund în piele. Pentru pielea uscată, serurile cu uleiuri hidratante pot ajuta la creșterea nivelului de umiditate. Serurile cu retinol, însă, pot fi mai potrivite pentru pielea ridată. Un ser recomandat de mulți experți în îngrijirea pielii mature este cel de la brandul francez Clarins, Essential Care Double Serum.

- Hidratarea - cremele hidratante se aleg în funcție de tipul de ten, dar și în funcție de vârstă. Pentru pielea uscată, trebuie să alegi creme hidratante bogate în uleiuri naturale. Pentru o piele grasă, crema hidratantă trebuie să aibă o textură mai lejeră. Creme hidratante extrem de eficiente poți găsi în gama Rituals Romania, precum Namaste Hydrating Overnight Cream.

- Aplicarea protecției solare - aceasta este esențială pentru prevenirea îmbătrânirii premature și a cancerului de piele. Este important să utilizezi un produs cu SPF de cel puțin 30 și să-l reaplici la fiecare două ore. Încearcă produsele de protecție solară de la Lancaster, cu un SPF ridicat.

În afară de o rutină corectă de îngrijire, există și alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține pielea sănătoasă și strălucitoare. Un stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate, poate ajuta la menținerea sănătății pielii. De asemenea, este important să eviți fumatul și să bei multă apă, pentru a menține pielea hidratată. În plus, poți consulta un expert în dermatocosmetică pentru a obține cele mai bune sfaturi pentru tipul tău de piele.


Recomandari