Afla ce produse trebuie sa folosesti pentru a avea un par fermecator

Afla ce produse trebuie sa folosesti pentru a avea un par fermecator
  calendar_month        
Părul sau podoaba capilară este unul dintre cele mai frumoase accesorii pe care le poate poseda o femeie. Firele de păr diferă de la persoană la alta. Totuși, unicitatea aspectului nu este totul. Pentru a avea un păr frumos trebuie să îl îngrijești în mod constant. Această îngrijire presupune, pe lângă mersul periodic la coafor, și folosirea anumitor produse benefice părului.

Fiecare tip de păr are nevoie de un alt fel de îngrijire. Produsele se împart pe categorii, în funcțiile de nevoile fiecăruia. Totuși, există câteva produse care fac parte dintr-o rutină de bază. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea și de ce joacă un rol important în felul în care îți arată părul.

1.Vopsea de păr

Vopsirea părului este un procedeu foarte popular. Totuși, procedeul poate fi dăunător dacă este realizat incorect sau de prea multe ori într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, culoarea pe care o alegi poate fi nepotrivită, iar acest lucru dăunează aspectului general al părului. Trebuie să înveți cum să îți alegi vopseaua de par pentru a nu întâlni nici una din aceste probleme.

Există anumite criterii în funcție de care să alegi tipul de vopsea de păr:

a. Culoarea ochilor

Este esențial ca nuanța părului să scoată în evidență culoarea irisului. De exemplu, persoanelor cu ochi albaștri li se potrivește blondul, bejul și tonurile roșii. Persoanele tinere pot opta și pentru un roșcat închis. Pe de altă parte, evită castaniul sau nuanțele pale de blond sau roșcat.

b. Lungimea părului sau vârstă

Părul scurt arată tot timpul mai bine atunci când este colorat în nuanțe calde de șaten. Totuși, cu părul lung ai mai multă libertate de alegere, deoarece se potrivesc mai multe culori.

Vârsta este un aspect foarte important în alegerea vopselei. Până în jurul vârstei de 30 de ani, poți să experimentezi cu mai multe nuanțe. Pe de altă parte, după ce ai trecut de 40 de ani, încearcă să eviți culorile puternice, deoarece acestea scot în evidență semnele de oboseală și ridurile. De asemenea, un motiv de îngrijorarea îl reprezintă și firele albe. Culori precum cenușiu sau blond deschis pot să le ascundă.

c. Nuanța pielii

Contrastul dintre nuanța pielii și culoarea părului este esențial atunci când alegi o vopsea de păr. Te poți ajuta de acest lucru pentru a crea un aspect plăcut al combinației de culori dintre ten și păr. Pielea în tonuri reci are nevoie de culori care să deschidă sau să încălzească, precum brunet, blond cenușiu, caramel și alte asemenea. Totuși, sunt de evitat nuanțele de auriu și șaten deschis. Dacă pielea ta are tonuri calde, poți alege dintr-o gamă mai variată de nuanțe, însă este bine să eviți reflexiile cenușii.



2.Protecție termică păr

Aparatele de aranjat părul precum ondulatorul sau peria cu aer cald deteriorează părul după mai multe utilizări, dacă acesta nu este protejat. În general, aceste dispozitive ajung la o temperatură de 200-220 grade celsius, o căldură greu de suportat. Dacă supui părul unei astfel de temperaturi în mod repetat, acesta își pierde din vitalitate și strălucire. Prin urmare, firul de păr trebuie hrănit și hidratat cu ajutorul protecției termice.

Procedeul de aplicare al protecției este unul simplu. În urma spălării părului, acesta trebuie tamponat cu un prosop. Este foarte important să nu îl freci cu prosopul, deoarece protecția trebuie aplicată pe părul umed. Este mult mai ușor să o distribui astfel, decât pe un păr uscat. Următorul pas este să folosești un pieptene pentru a întinde protecția în toate direcțiile și pe toată lungimea părului.

Înainte de fiecare aranjare cu un aparat, trebuie să îți usuci bine părul. Părul umed este sensibil, iar în contactul cu dispozitivele de aranjare, se degradează ireversibil.

3.Mască de păr

Masca rezolvă problemele părului și oferă o îngrijire ca la salon. Principalele deficiențe pentru care este folositoare o mască sunt deteriorarea, deshidratarea și decolorarea părului. Acest tip de tratament ar trebui să vină în completarea șamponului și a balsamului. Există mai multe tipuri de măști de par , în funcție de nevoile podoabei capilare:

- mască pentru păr degradat: pentru acest tip de tratament ai nevoie de o soluție care să hidrateze și să netezească firele. Este recomandat să cauți produse care conțin keratină.

- mască pentru volum: volumul este obținut cel mai ușor prin folosirea unor produse cu ingrediente de origine naturală.

- mască pentru vârfuri despicate: vârfurile despicate se pot remedia cu o mască uleioasă. În general, uleiul de nucă de cocos are rezultate impresionante. Încearcă să cauți o mască în urma căreia nu trebuie să limpezești părul, astfel ingredientele își vor face efectul un timp mai îndelungat.

- mască pentru păr vopsit: după ce aplici vopsea de păr, este recomandat să folosești o mască pentru a prelungi strălucirea și culoarea părului.

Ține minte faptul că fiecare tip de păr are nevoile sale specifice. Folosește-te de sfaturile din articol pentru a cumpăra produsele potrivite.


Recomandari