Haine si accesorii elegante pentru barbati: cum le alegi

Haine si accesorii elegante pentru barbati: cum le alegi
  calendar_month        
Ţinutele elegante se pot purta la o mulţime de ocazii, de la evenimente speciale precum nunţile sau botezurile şi până la cinele de afaceri sau întâlnirile romantice. Chiar dacă stilul tău este unul sport, cu siguranţă vor apărea ocazii în care vei avea nevoie de un outfit elegant.

Stilul personal vestimentar este esenţial în orice tip de alegere ce ţine de haine sau accesorii. Astfel, piesele elegante se pot alege în funcţie de ceea ce te reprezintă şi nu trebuie întotdeauna să se încadreze în tipare fixe.

Ca să ai o garderobă completă, vei avea nevoie de câteva haine elegante, dar şi de câteva accesorii care să meargă cu acestea. Este o idee bună să te bazezi pe câteva piese de calitate, pe care le poţi combina uşor, decât să ai o mulţime de haine elegante pe care le porţi rar sau deloc.

Dacă îţi doreşti să alegi uşor hainele şi accesoriile elegante pentru garderoba ta, iată câteva idei care să îţi vină în ajutor:

Nu ai nevoie de prea multe cămăşi

Nu îţi trebuie o mulţime de cămăşi în garderobă, în special dacă nu porţi zilnic. Pentru a crea mai multe ţinute elegante, ai nevoie de 3-4 cămăşi atent alese. Începe prin a opta doar pentru cămăşi cu mânecă lungă. Cămăşile cu mânecă lungă sunt cele mai potrivite pentru un outfit elegant.

Optează pentru două modele din material fin, în culori neutre. O cămaşă albă şi una gri sunt alegerea perfectă.

Mai apoi, ai nevoie de o cămaşă din material subţire, potrivită pentru vară. Inul este un material perfect pentru sezonul cald, însă nu singurul pe care îl poţi alege. La capitolul culoare, cămaşa pentru ţinute de vară trebuie să fie în nuanţe deschise. Alege alb, crem, gri deschis, bleu sau verde ou de raţă.

Dacă îţi plac şi ţinutele ceva mai colorate, include în garderoba ta o cămaşă cu imprimeu colorat. Nu alege un model cu prea multe culori, deoarece poate transforma ţinuta într-una prea ţipătoare.

Probează cămăşile înainte de a le achiziţiona pentru a te asigura că acestea ţi se potrivesc. Dacă vrei să faci ajustări, apelează la servicii de croitorie de calitate pentru un rezultat satisfăcător.

Sacouri

Pentru a-ţi completa garderoba de ţinute de ocazie, ai nevoie şi de unul sau două sacouri. Poţi opta pentru un model de vară şi unul de iarnă, în funcţie de materialul ales. Dacă preferi să le separi în funcţie de culoare, alege două modele clasice, în nuanţe neutre, una deschisă şi una închisă.

Un sacou negru nu trebuie să îţi lipsească din dressing deoarece acesta se va asorta uşor cu o mulţime de alte piese vestimentare.

Cel de-al doilea sacou poate fi gri, crem sau bleumarin, în funcţie de preferinţele tale şi de celelalte piese cu care îl vei asorta.

Pantalonii eleganţi

Din nou, nu îţi trebuie o mulţime de perechi de pantaloni eleganţi în dulap, în special dacă îţi place să porţi ţinute sport sau casual la activităţile de zi cu zi.

Pantalonii eleganţi trebuie să îţi vină bine, acesta este primul criteriu după care să te ghidezi. Nu alege pantaloni prea mulati, prea largi, prea scurţi sau prea lungi. Varianta ideală este cea de mijloc: un model pe măsura ta, care îţi flatează conformaţia corpului şi îţi permite să te mişti uşor.

Alege tot 3-4 perechi pentru a le include în dressing-ul tău. Alege o pereche de culoare neagră, deoarece negrul este o culoare versatilă, o pereche bleumarin şi o pereche în nuanţe deschise de gri sau bej. Dacă îţi doreşti încă o pereche de pantaloni eleganţi care să îţi completeze garderoba, optează pentru un model de vară, din material subţire.

Parfumul pentru bărbaţi

Parfumul pentru bărbaţi este unul dintre cele mai importante accesorii în ţinutele elegante. Îţi trebuie cel puţin un parfum pentru bărbaţi care să se potrivească ocaziilor speciale. Nu este o idee inspirată să alegi arome prea fresh seara, deoarece acestea nu au întotdeauna o persistentă ridicată şi se potrivesc mai bine ţinutelor casual.

Optează pentru un parfum de bărbaţi cu note puternice, de oud, bergamota, mosc sau patchouli. În cazul în care vrei să te bucuri de persistenta sporită, un set cadou pentru bărbaţi ce conţine parfum, gel de duş şi deodorant este o achiziţie perfectă.

Aplică parfumul atât pe piele, în spatele urechii, pe gât şi la încheieturi, cât şi pe haine, de la distanţă. Astfel, mirosul va persista mai mult, iar tu te vei bucura de o ţinută elegantă completă.

Ţinutele elegante nu sunt dificil de alcătuit. Există o mulţime de piese vestimentare pe care le poţi alege, însă mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bun. Optează pentru piese vestimentare de bază, din materiale calitative şi cu un croi care te avantajează. Alegerea culorilor este şi ea importantă. Nuanţele neutre se vor asorta mai uşor între ele şi le vei putea combina în zeci de moduri.

Recomandari