5 accesorii pe care mirele le poate purta in ziua nuntii

5 accesorii pe care mirele le poate purta in ziua nuntii
  calendar_month   update 16 Mar 2023, ora: 16:07   photo_cameraUnsplash    
Mireasa este vedeta nunții și alegerea ținutei ei implică efort, timp și, de regulă, o parte destul de importantă din bugetul evenimentului. Dar aceasta este o zi importantă și pentru mire, așa că are și el nevoie de atenție și, pe lângă cămașă, costum și pantofi, trebuie alese câteva accesorii pentru ca ținuta lui să fie festivă. Totuși, acestea vor fi selectate cu atenție pentru a se potrivi cu evenimentul.

Iată 5 accesorii pe care mirele le poate purta în ziua nunții:

Bijuterii

Bineînțeles, în ziua nunții, mirele va purta verighetă, dar ținuta lui mai poate fi accesorizată și cu alte bijuterii, cum ar fi o brățară și un ac de cravată care, cu această ocazie, pot avea mesaje inscripționate care să amintească de eveniment: data nunții, numele soției etc. Acestea vor fi bijuteriile aflate la vedere, însă un mire poate purta în ziua nunții și alte bijuterii, cum ar fi un lănțișor cu un pandantiv care să marcheze pasul important pe care l-a făcut.

Butoni

Pentru că este vorba de un eveniment festiv, elegant, în care ținutele eroilor principali trebuie să iasă în evidență, mirele va purta o cămașă cu butoni. Sunt un accesoriu destinat în exclusivitate bărbaților și reprezintă o bijuterie în sine, de multe ori singura pe care o acceptă o parte dintre bărbați. Întotdeauna butonii trebuie să fie asortați fie la acul de cravată, fie la nasturii cămășii.

Curea sau bretele

Trebuie aleasă una dintre variante, în funcție de ținută. Spre exemplu, la frac vor fi folosite bretelele, în timp ce costumul va fi accesorizat cu o curea asortată perfect la pantofi. Cureaua va fi folosită și în cazul în care mirele alege să-și completeze costumul cu o vestă.

Cravată sau papion

După ce s-au hotărât dacă poartă frac sau costum, mirii trebuie să aleagă între papion și cravată. Deși de cele mai multe ori decizia ține de gusturile fiecăruia, sunt necesare câteva clarificări. Potrivit blogului theamericanwedding.com, un frac va fi întotdeauna accesorizat cu un papion dintr-un material prețios, de regulă mătase, negru sau în nuanța costumului. Dacă un mire optează pentru un costum, atunci poate alege oricare dintre variante.

Ceas

Un ceas se va dovedi extrem de util în ziua nunții, care include momente importante, programate cu atenție, dar îi va da mirelui și o notă sofisticată. Bineînțeles, va alege un ceas elegant, cu brățară metalică sau din piele asortată cu pantofii și cureaua. Însă un mire, mai ales dacă poartă frac, poate purta și un ceas de buzunar. Poate fi un accesoriu pe care îl va purta doar de data aceasta, dar peste ani va fi o amintire prețioasă din ziua nunții.

Recomandari