6 greseli pe care le faci zi de zi si care te ingrasa. Invata sa spui stop tentatiilor culinare!

history_edu ele.ro calendar_month 07 Apr 2014, 08:00 update 04 Apr 2014, ora: 16:21 photo_cameraSupraalimentarea
Daca de fiecare data cand te ridici de la masa, simti un disconfort gastric si apare balonarea, este timpul sa faci cateva schimbari in dieta ta. Supraalimentarea poate aduce rapid kilograme in plus, dar poate duce si la obezitate. Afla care sunt greselile de nutritie care duc la supraalimentare si cum le poti corecta:
1. Sari peste micul dejun
Sa sari peste micul dejun este una dintre cele mai bune modalitati de a salva caloriile. Medicii nutritionisti spun insa ca acest obicei nu va face decat sa duca la supraalimentare la pranz si, implicit, la castigarea de kilograme bune in plus.
Micul dejun este cea mai importanta masa pe parcursul zilei. Acesta trebuie sa fie bogat si foarte sanatos pentru ca organismul sa nu se confrunte cu o senzatie de foame incontrolabila in jurul pranzului.
2. Rontaitul in fata televizorului
Mancatul in fata televizorului sau a calculatorului determina oamenii sa manance mai mult, deoarece ii deconecteaza de la aceasta activitate, facandu-i sa nu isi mai dea seama de cantitatile de mancare pe care le ingera.
8 beneficii aduse de paharul cu apa calda si lamaie. Tu le stiai?
Daca lucrezi de acasa mai ales, este foarte important sa iti pui la punct un program. Stabileste-ti dinainte ora mesei si indeparteaza din jurul tau orice obiect ce ti-ar putea distrage atentia.
3. Necontrolarea cantitatilor
O alta problema care poate duce la castigarea kilogramelor in plus este necontrolarea cantitatilor de mancare. Chiar daca te afli la o petrecere, unde mancarea este la discretie, incearca sa nu dai iama in toate. Daca ai mancat, de exemplu, o felie mare de pizza si simti ca te-ai saturat, invata sa te autocontrolezi si sa nu te lasi prada impulsurilor astfel incat sa te infrupti si din a doua bucata.
4. Confuzia intre senzatia de foame si cea de sete
Multe persoane confunda senzatia de foame cu cea de sete. Daca ai mancat deja si inca te simti nesatul, medicii nutritionisti spun ca este indicat sa bei un pahar cu apa si sa astepti 20-30 de minute pentru a vedea daca disparea senzatia de insatietate.
Dieta cu suc de varza: slabesti vizibil in 14 zile
Expertii sustin ca este foarte greu sa faci distinctia intre senzatia de sete si cea foame, de aceea, de multe ori, apare supraalimentarea.
5. Gustarile nesanatoase
Din pacate, foarte multe persoane nu au informatii corecte despre ceea ce inseamna o nutritie sanatoasa. Din aceasta cauza, multi oameni considera ca gustarile intre mese sunt nesanatoase. Potrivit nutritionisitilor, gustarile sanatoase intre mese, precum fructele, alimenteaza corpul cu substantele nutritive de care are nevoie si elimina posibilitatea aparitiei supraalimentarii.
6. Mancatul pe fond emotional
Tendinta de a rontai pentru autocalmare duce in cele mai multe cazuri la supraalimentare. Chiar daca esti stresata, invata sa te iti controlezi pornirile si sa te intrebi daca intr-adevar ai nevoie de mancare pentru a te calma. Tehnica pare foarte banala, insa este foarte eficienta la nivel mental.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Dezvoltare prin fonduri structurale nerambursabile
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"