3 idei de compozitie pentru clatite pe care sa le incerci chiar azi

3 idei de compozitie pentru clatite pe care sa le incerci chiar azi
  calendar_month        
Există multe tipuri diferite de clătite pe care le poți realiza, iar diferența nu constă doar în umplutură, ci în compoziție. Clătitele franțuzești sunt recunoscute pentru compoziția fină și subțire, în timp ce pancakes americane sunt pufoase, cu o formă diferită de cea a clătitelor normale. Iată 3 idei de compoziție pe care trebuie să le încerci chiar azi:

Clătite franțuzești

Clătitele franțuzești sunt ușor de făcut, rapide și delicioase. Dacă nu îți plac deserturile grele, poți alege o umplutură savuroasă, cu fructe proaspete și frișcă.

Într-un vas pentru mixer, amestecă 130 de grame de făină albă, 2 linguri de zahăr și un vârf de sare. Sarea este foarte importantă pentru acest tip de clătite, deoarece potențează gustul compoziției.

Ulterior, amestecă ouăle într-un castron separat, și mixează-le cu două linguri de unt și esență de vanilie.

Toarnă compoziția uscată peste ouă ușor, și amestecă rapid, astfel încât să nu formeze cocoloașe. Clătitele vor fi mai bune dacă lași compoziția să se odihnească 15 minute.

Clătite americane

Un mic dejun sau un desert delicios cu care îi poți încânta pe cei dragi sunt clătitele americane. Există multe retete de clatite, însă acestea au devenit foarte populare pentru că sunt pufoase, groase, cu un miez moale.

Într-un bol, amestecă 210 grame de făină, 50 de grame de zahăr și praf de copt. Adaugă 55 de grame de unt topit, extract de vanilie și 2 ouă. Mixează totul până când compoziția se omogenizează. După ce ai terminat compoziția, încălzește o tigaie și prăjește fiecare clătită timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Dacă vrei să ieși din tiparul clasic al clătitelor cu gem, clătitele pufoase americane se potrivesc minunat cu siropul de arțar.

Clătite cu apă minerală

Uneori poți avea poftă de clătite atunci când nu ai multe ingrediente în casă. Dacă nu vrei să dai fuga până la magazin să cumperi apă, există și rețete pe care le poți realiza cu un singur ou și apă minerală.

Bate oul, adaugă două linguri de făină și subțiază puțin câte puțin cu apă minerală. Adaugă treptat făină, alternând cu apă minerală și amestecă până când se omogenizează compoziția. Adaugă un praf de sare și ține compoziția la rece o oră, până să prăjești clătitele.

Atunci când faci clătite, este foarte important să folosești seturi de oale sau tigăi performante, care te vor asigura că nu se vor prinde sau arde clătitele. Dacă ai o tigaie bună și realizezi o compoziție omogenă, rezultatul va fi cu siguranță optim.

Recomandari