Alimente pe care trebuie sa le eviti daca ai celulita

Alimente pe care trebuie sa le eviti daca ai celulita
  calendar_month   update 02 Sep 2022, ora: 21:36      
Zahărul și alimentele dulci sunt pline de așa-numitele calorii goale, care nu numai că contribuie la apariția celulitei și a excesului de greutate, dar reprezintă și un factor de risc pentru apariția diabetului de tip 2.

Băuturi răcoritoare, băuturi carbogazoase, sucuri artificiale îndulcite

Băuturile răcoritoare sunt, de asemenea, în capul listei de evitat din cauza combinației de cofeină, zahăr, băuturi carbogazoase, îndulcitori artificiali și alte ingrediente dăunătoare.

Alimentele de tip fast-food, alimentele prăjite și cele procesate sunt bogate în grăsimi și, în multe cazuri, de proastă calitate. Atunci când grăsimile sunt încălzite la o temperatură prea ridicată, ele generează substanțe toxice pe care organismul nostru tinde să le acumuleze în zone îndepărtate de organele vitale pentru a evita riscurile. Același lucru este valabil și pentru alimentele făcute cu făină albă rafinată, care provoacă acumularea de toxine care se pot transforma și ele în celulită.

De aceea, vă recomandăm să consumați zilnic cantități echilibrate de cereale integrale, fructe, legume și proteine. În afară de toxine, un alt factor care favorizează celulita este retenția de lichide, motiv pentru care este atât de important să evităm sarea de masă, deoarece este o sare rafinată care conține doar clorură de sodiu, ceea ce provoacă retenție de lichide și circulație deficitară.

Organizația Mondială a Sănătății (@WHO_en) recomandă să nu se consume mai mult de 1,5 grame de sare pe zi. Pentru a face acest lucru, putem folosi ierburi aromatice pentru a ne condimenta mâncărurile și, de asemenea, este indicat să reducem consumul de gustări sărate, cum ar fi chipsurile de cartofi.

În ceea ce privește alcoolul, acesta nu cauzează direct celulita, dar provoacă o constricție a vaselor de sânge din piele, ceea ce agravează situația. În plus, conține calorii goale, care îngrașă și nu furnizează nutrienți, favorizează retenția de lichide și o creștere a depozitelor de grăsime pe coapse, brațe și abdomen. De asemenea, este indicat să vă luați adio de la cofeină, deoarece cafeaua provoacă umflături și are proprietăți vasoconstrictoare care îngreunează circulația. La nivel extern, însă, cafeaua poate ajuta la eliminarea celulitei dacă este folosită ca agent exfoliant pentru a masa zona.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu gandu-n intuneric...
  • person

    "razi cat ti se ofera prilejul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right