Ingredientele care te scapa de daunatorii din gradina. Cum iti poti proteja plantele

Ingredientele care te scapa de daunatorii din gradina. Cum iti poti proteja plantele
  calendar_month   update 02 Oct 2022, ora: 18:46      
Cu aceste ingrediente pe care le aveți deja în casă puteți crea insecticide și repelenți naturali puternici pentru a vă proteja trandafirii. Dacă ești un fan al plantelor și al culturilor, trandafirii sunt una dintre plantele care atrag cel mai ușor dăunătorii și insectele.

Din fericire există câteva alimente pe care le-ai putea avea în bucătărie și care sunt perfecte ca insecticide naturale și care vor avea rolul de a proteja aceasta și alte plante din casa ta.

Usturoi

Usturoiul este unul dintre cingredientele cel mai des folosite ca insecticid natural. Datorită proprietăților sale este un repelent natural al diverșilor dăunători și este unul dintre cele mai ușor de folosit în acest scop. Pur și simplu amestecați o căpățână de usturoi cu apă și cuișoare pentru a crea o soluție puternică care vă va ajuta să țineți departe de trandafirii dăunătorii enervanți.

Lapte

Vă vine să credeți sau nu, laptele v-ar putea ajuta să eliminați anumite ciuperci care apar pe trandafiri și plante atunci când există suficientă căldură și umiditate între ele, asta înseamnă că vara acest fungicid vă va fi de mare ajutor. Pentru asta trebuie doar să amestecați apă cu puțin lapte și bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu pulverizator, lăsați să acționeze și apoi aplicați pe trandafiri. Acesta va elimina ciuperca cu ușurință.

Ouă

Oul are un element care este perfect pentru plantele tale, este vorba despre coajă, deoarece poate furniza minerale solului și la rândul său poate servi ca un factor de descurajare a dăunătorilor. Trebuie doar să o zdrobești în bucăți mici care vor acționa ca o barieră pentru ca dăunătorii să nu se apropie de tufa ta de trandafiri. Odată ce ai coaja zdrobită pune-o în jurul plantei și aceasta va fi protejată.

Piper

De asemenea, piperul poate funcționa ca un excelent insecticid natural dacă este preparat într-un anumit mod. Pentru a aplica acest preparat natural pe plantele tale, tot ce trebuie să faci este să amesteci suficient piper în jumătate de litru de apă și să lași amestecul să stea peste noapte, iar apoi să-l folosești cu un pulverizator pe plantele tale. Vei vedea că efectul asupra trandafirilor tăi va fi uimitor.

Bere

Nu în ultimul rând, berea poate fi de mare ajutor dacă trandafirii tăi au fost afectați de melci. O modalitate foarte ușoară de a scăpa de ele este cu puțină bere. Pregătiți o capcană, săpând o groapă în pământ și punând în ea un recipient pe care va trebui să-l umpleți cu bere, apoi presărați cenușă în jur, iar melcii vor cădea în capcană, unde vor sfârși înecați.

Recomandari