Greseli pe care sa nu le faci cand ingrijesti Craciunita. Trucuri ca sa ramana inflorita cat mai mult timp

Greseli pe care sa nu le faci cand ingrijesti Craciunita. Trucuri ca sa ramana inflorita cat mai mult timp
  calendar_month   update 21 Dec 2023, ora: 14:05      
Craciunita este nelipsita din casele romanilor in perioada sarbatorilor de iarna. Aceasta este o planta superba, care se spune, conform traditiei, ca aduce noroc si bunastare. Pentru a rezista insa cat mai mult timp, Craciunita are nevoie de o ingrijire speciala. Iata cateva greseli pe care trebuie sa le eviti, ca sa ramana inflorita cat mai mult timp:

Nu o pune in locuri fara lumina

Craciunita are nevoie de o iluminare bună pentru a înflori, însă aceasta trebuie să fie indirectă, deoarece lumina directă a soarelui poate arde frunzele și florile plantei. Cel mai bine este o așezați lângă o fereastră sau într-un loc unde va primi lumină indirectă.

Nu o tine pe un vas cu apa

Chiar daca majoritatea florilor au o hidratare mai buna daca sunt asezate pe un vas cu apa, nu acelasi lucru se intampla in cazul Craciunitelor. Acestea pot putrezi daca sunt mereu in contact cu apa.

Umezirea frunzelor

Dacă obișnuiești să pulverizezi apă pe plantele tale, este important sa nu faci acelasi lucru si cu Craciunita. Umezirea frunzelor poate provoca putrezirea plantei și îndepărtează stratul protector care acoperă florile. Cel mai bine este să udați direct în sol, asigurându-vă că nu stagnează.

Transplantarea

Dacă transplantați imediata aceste plante, le puteți stresa și acest lucru le va face să se ofilească în câteva zile.

Expunerea la frig intens

Dacă locuiți într-un oraș foarte friguros, este important să vă amplasați Craciunitele în interior sau într-un loc în care să nu fie expuse la frig. Aceste plante sunt originare din climatele calde, iar expunerea la frig le poate face să se ofilească și să moară.


Recomandari