Trucuri pentru ca merele sa nu mai oxideze rapid. Cum trebuie pastrate ca sa reziste mai mult timp

Trucuri pentru ca merele sa nu mai oxideze rapid. Cum trebuie pastrate ca sa reziste mai mult timp
  calendar_month   update 26 Ian 2024, ora: 13:26      
Merele de orice fel sunt fructe foarte delicioase și pline de nutrienți, dar există un dezavantaj: se oxidează în scurt timp. Daca vrei sa le pastrezi proaspete cat mai mult timp, exista un truc simplu pe care poti sa il aplici.

Oxidarea acestui fruct se produce adesea, de aceea nu mai are acelasi gust si textura. Potrivit cărții "Știința alimentară" de Ruth H. Morgan, acest proces se datorează enzimei numite polifenol oxidază (PPO), care se activează imediat când este expusă la aer liber, iar reacția sa face ca merele să aibă un aspect maroniu.

Cum împiedici merele să se oxideze?

Pentru asta, vei avea nevoie de suc de lămâie, o lingură de sare și 1 cană de apă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să amesteci într-un bol cantitățile recomandate de apă și sare. Apoi, tăie merele pe jumătate sau în felii și pune-le în acest recipient timp de 10 minute.

Dacă doriți să fie mai eficient, adăugați câteva picături de suc de lămâie la concentrație. O alta metoda eficienta care impiedica oxidarea merelor este sa le pui intr-o punga ermetica sau sa le invelesti in folie alimentara.

Deși consumul de mere oxidate nu reprezintă un risc pentru sănătate, acestea își pierd din aromă și textură. În plus, există posibilitatea ca fructele să piardă substanțe nutritive vitale, cum ar fi vitaminele, care sunt extrem de importante pentru a menține organismul în stare bună.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ipanema - Slapi
Shop Ele.rochevron_right