Sfaturi pentru amenajarea unei bai moderne

Sfaturi pentru amenajarea unei bai moderne
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
17 Sep 2022, 01:12
    photo_camerafreepik.com    
O baie în stil modern inspiră eleganță și minimalism, punând în același timp accent pe utilitatea pieselor de mobilier și a obiectelor sanitare. În procesul de amenajare a unei astfel de băi este bine să apelezi la creativitate și să amenajezi spațiul pe care îl ai la dispoziție astfel încât să fie pe gustul tău și să îți acopere toate nevoile. Descoperă mai multe sfaturi despre alegerea unui mobilier modern și a obiectelor sanitare potrivite.

Chiuveta și oglinda

Spațiul în care alegi să așezi chiuveta și oglinda reprezintă zona de înfrumusețare, astfel că pe lângă aspectul estetic al acestora, este bine să acorzi atenție și sistemului de iluminat folosit în acea zonă. Astfel, nu uita să incluzi o sursă de lumină deasupra oglinzii, pe lângă sursa de lumină generală a băii. În ceea ce privește forma oglinzii, pentru un aspect cât mai modern al băii, poți opta pentru o formă rotundă sau în formă de semicerc, iar în ceea ce privește chiuveta, poți opta pentru o chiuvetă din compozit de marmură cu scurgere ascunsă.

De asemenea, nu uita să incluzi în această zonă, de preferat pe peretele opus căzii și un dulap baie care să te ajute să îți depozitezi lucrurile necesare, de la prosoape la produse de curățenie sau make-up. Alege mobilierul în culori deschise, plăcute, care să ofere senzația unui spațiu larg, deschis și aerisit. Poți opta pentru nuanțe deschise precum alb, bej, albastru ciel sau nude.

Cadă sau duș walk-in

O baie modernă poate să fie dotată cu o cadă sau cu un duș tip walk-in, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă alegi să îți amenajezi baia cu o cadă, pentru a oferi un design modern, poți să optezi pentru o cadă de porțelan sau din acril sau pentru o cadă de fontă pe picioare. În ceea ce privește forma sa, aceasta poate să fie ovală, dreptunghiulară sau semicirculară, pentru colț.

Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este foarte generos sau pur și simplu preferi o cabină de duș în detrimentul unei căzi de baie, poți să optezi pentru un duș de tipul walk-in. Acesta este un duș amenajat în general direct în pardoseala băii, dar poate fi construit și cu o cădiță din aceleași plăci de gresie care se află în baie. În timp ce dimensiunea unui astfel de duș poate să fie determinată de spațiul disponibil din baie, în ceea ce privește designul, ai libertatea de a alege în funcție de preferințele tale. Pentru un aspect modern, poți alege să instalezi panouri de sticlă sau chiar blocuri de sticlă pe una sau mai multe fețe ale dușului. Totodată, poți opta și pentru o sticlă modernă, cu modele geometrice.

Vasul de toaletă

Calitatea și utilitatea obiectelor sanitare sunt două dintre criteriile care definesc orice baie modernă, însă cu toate acestea nu trebuie să uităm și de aspectul estetic și inovativ al băii. Astfel, atunci când vorbim de vasul de toaletă dintr-o baie modernă, fără doar și poate, acesta trebuie să aibă un rezervor ascuns în perete și un scaun suspendat. În timp ce rezervorul încorporat în perete eliberează foarte mult spațiu din punct de vedere vizual, scaunul suspendat oferă un aspect modern și minimalist băii.

Chiuveta și oglinda, vasul de toaletă, dar și cada sau dușul walk-in sunt câteva dintre criteriile care contribuie la un design modern al băii tale. Profită de sfaturile din acest articol și amenajează-ți o baie de invidiat!

Recomandari