Informatii interesante despre cutiile din carton ondulat si o recomandare de unde le poti comanda

Informatii interesante despre cutiile din carton ondulat si o recomandare de unde le poti comanda
  calendar_month   update 28 Nov 2022, ora: 12:39      
Cartonul ondulat reprezintă la ora actuală cel mai răspândit și apreciat material utilizat în procesul de ambalare. Având în vedere beneficiile pe care le oferă și popularitatea acestuia, cu siguranță va rămâne mult timp în topul materialelor preferate din lanțul logistic. Cartonul ondulat este foarte puternic, rezistent și poate fi utilizat pentru transportul oricărui tip de produs, chiar și a celor fragile. În continuare, îți prezentăm câteva informații despre cartonul ondulat și îți recomandăm un magazin online de unde îl poți comanda.

Istoria cartonului ondulat

Ideea pentru cartonul ondulat își are originile în anii 1800, când un american pe nume Albert L. Jones s-a hotărât să folosească hârtie în gulerele cervicale în loc de materiale textile. Astfel, s-au observat primele beneficii ale acestui material dincolo de modul în care era utilizat până atunci și așa a luat naștere cartonul ondulat, atât de utilizat astăzi.

Cum se produce cartonul ondulat și la ce folosește?

Prima etapă de producție a cartonului ondulat este realizarea stratului ondulat, care este posibilă datorită unei mașinării care încălzește și modelează o placă de carton sub formă de onduleuri. Căptușelile exterioare sunt lipite ulterior, utilizându-se un adeziv extrem de puternic. După procesul de lipire și răcire, placa de carton va fi tăiată la dimensiunile dorite.Având în vedere proprietățile sale, cartonul ondulat este folosit atât pentru transportul anumitor bunuri, cât și pentru depozitarea lor. Există trei tipuri principale de cutii realizate din carton ondulat, în funcție de grosimea acestuia. Astfel, poți alege cutiile potrivite afacerii tale și te vei asigura că bunurile comercializate ajung la clienți în cea mai bună condiție. Spre exemplu, cutiile cu pereți dubli pot suporta o greutate de până la 500 kg, ceea ce înseamnă că se folosesc și la bunuri voluminoase și grele. Secretul rezistenței cartonului ondulat constă în onduleurile din interior și în adezivul care lipește cele trei componente.

Un alt avantaj pentru care merită să folosești carton ondulat este legat de protejarea mediului. Cartonul ondulat este biodegradabil. Dacă este ud și va fi rupt în bucăți mici, degradarea se va realiza foarte repede.

Dacă ți-am stârnit interesul în legătură cu aceste cutii de carton și ai nevoie pentru afacerea ta, pentru a le înlocui pe cele clasice pe care probabil le utilizezi deja, trebuie să știi că poți comanda diverse cutii de carton de la Rogri.ro. În acest magazin online găsești numeroase tipuri de cutii carton ondulat, în diverse dimensiuni, astfel încât să le poți utiliza după bunul plac. Vestea bună este că pentru anumite praguri de comenzi ai reduceri semnificative, iar dacă îți dorești, cutiile de carton pot fi personalizate astfel încât să reflecte mai bine brandul tău.

Așadar, ori de câte ori ai nevoie de cutii de carton pentru afacerea ta, nu ezita să le comanzi de pe site-ul rogri.ro. Acestea vor ajunge la tine în cel mai scurt timp.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/yW9jdBmE1BY

Recomandari