Aparate de gatit si friteuze ideale pentru cei ce isi doresc o masa sanatoasa zi de zi, dar nu au timp sa stea in bucatarie

Aparate de gatit si friteuze ideale pentru cei ce isi doresc o masa sanatoasa zi de zi, dar nu au timp sa stea in bucatarie
  calendar_month        
Alimentația sănătoasă nu este un moft, ci este o necesitate. Iar noi și familiile noastre merităm cele mai savuroase și sănătoase mese. Din fericire, în acest secol al tehnologiei inovatoare, pregătirea meselor sănătoase nu trebuie să reprezinte un proces complicat și lung. Avem la dispoziție o multitudine de articole de bucătărie și aparate de gătit foarte performante care ne pot ajuta să reducem timpul petrecut în bucătărie și să ne bucurăm mai mult de clipe de liniște și de prezența celor dragi. Am pregătit pentru tine o listă cu toate acestea și sperăm să te inspire!

Aparatele de gătit multifuncționale

Despre aparatele de gătit multifuncționale sau multicookere am putea să spunem că ele gătesc aproape singure. Tu trebuie să decizi – alegi rețeta, ingredientele și apoi să pornești programul de gătire. Aparatele de gătit multifuncționale au aplicații de mobil dedicate, în care poți vedea în cât timp este gata masa și te poți inspira din sutele de rețete recomandate.

Aparatele de gătit multifuncționale vin cu multiple moduri de gătit (sub presiune, la abur, coacere, prăjire, gătire lentă). Pregătirea mesei devine mult mai ușoară datorită modelelor de multicookere care îți arată pașii rețetei, ingredientele necesare și cantitățile, în funcție de numărul de persoane pentru care dorești să gătești. Tot ce trebuie să faci apoi este să urmărești în aplicație sau pe ecranul aparatului în cât timp va fi gata.

Friteuzele cu aer cald

Friteuza este aparatul de gătit cu care poți avea un fel de mâncare pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Cu ajutorul unei friteuze cu aer cald de calitate putem prăji alimente fără a ne teme că acestea vor absorbi prea mult ulei. Asta datorită faptului că friteuzele cu aer cald folosesc tehnologii care permit încălzirea uniformă, menținerea unei temperaturi constante, dar și amestecarea ingredientelor în timpul gătirii, pentru păstrarea texturii ingredientelor. Datorită acestor tehnologii nivelul de ulei necesar este extrem de scăzut (nu ai nevoie de mai mult de o lingură de ulei ca să gătești pentru toată familia!).

Friteuzele cu aer cald au diverse programe de gătit presetate tocmai pentru a nu mai fi nevoie să păzim mâncarea. Există și modele de friteuze cu aer cald, cu grătar și cuptor încorporat, care reprezintă soluția ideală de a găti rapid ceva sănătos și foarte foarte bun! Mai mult decât atât, cu aceste modele poți prepara până la 3 rețete simultan.

Grătarul electric

Se știe că cea mai sănătoasă mâncare este cea preparată pe grătar. Fie că vrei să petreci o după-amiază cu prietenii sau să pregătești o masă de prânz delicioasă și sănătoasă pentru familia ta, grătarul electric îți face sarcina mai ușoară. În primul rând poți prepara pe el orice fel de carne (pui, pește, carne roșie), dar și orice legumă sau fruct, de la dovlecei, ardei, ceapă, ciuperci, până la banane și mere. Chiar și vegetarienii se vor bucura de un burger vegetarian delicios. Grătarul electric este avantajos pentru că nu trebuie să îl păzești în permanență: aparatul are senzori care măsoară grosimea ingredientelor și setează automat parametrii de gătire, în funcție de gusturile tale (puțin sau bine făcut).

Mașini de pâine

Mașina de pâine se ocupă de frământare și copt fără ca tu să depui vreun efort. Tot ce trebuie să faci este să pregătești toate ingredientele în cantitățile necesare și să setezi programul automat. Unele modele au programe automate pentru aluat de pizza, de paste sau chiar terci.

Blendere cu funcție de gătire

Chiar dacă blenderul te duce cu gândul la smoothie și shake-uri reci, de vară, trebuie să știi că de fapt poate face mai mult de atât. Modelele de blendere cu funcție de gătire permit prepararea și de rețete calde, cum ar fi supe simple și supe creme, compot, tocană sau sosuri. Funcția de gătit la aburi transformă blenderul chiar într-un aparat de gătit la aburi. Devine aparatul de gătit perfect dacă vrei să pregătești rapid un pește, legume sau alte meșe ușoare și sănătoase.

Alege mereu aparate de gătit de calitate care asigură prepararea termică corectă a ingredientelor, pentru că un aliment sănătos își poate pierde valoarea nutritivă dacă nu este gătit corect.

Folosește această listă de aparate de gătit, alege instrumentele care ți se potrivesc și scapă de teama că nu poți mânca sănătos în fiecare zi, pentru că nu ai timp suficient. Au fost create tocmai pentru a ne ajuta să ducem un regim alimentar sănătos, dar și un stil de viață echilibrat. Te vei putea bucura de mai multe momente de relaxare și de liniște, vei avea chiar timp să citești cartea care așteaptă pe noptieră. Și cel mai important: vei găti mese sănătoase și gustoase, fără a petrece ore întregi în bucătărie.

Iată cum o investiție în aparate de gătit care salvează timp îți aduce echilibru atât de important între muncă, grija față de familie și timp pentru tine.

Recomandari