Cum sa obtii baia perfecta: sfaturi si idei de la GQS German Quality

Cum sa obtii baia perfecta: sfaturi si idei de la GQS German Quality
  calendar_month   update 22 Nov 2022, ora: 12:24   photo_camerawww.germanquality.ro    
Baia a devenit o încăpere extrem de importantă în orice locuință, cu atât mai mult cu cât soluțiile de design interior s-au înmulțit în ultimii ani cu idei și produse inovatoare și elegante. O simplă privire aruncată în trecut este suficientă pentru a observa cum această încăpere care era odată percepută ca fiind pur funcțională a captat imaginația și a inspirat transformări și renovări.

Deși este minunat să ai la îndemână atât de multe opțiuni pentru baie, reversul medaliei este că te poți lăsa dus de val și să obții cu o baie care este superbă vizual, dar care nu este practică. Așadar, ce trebuie să ai în minte atunci când începi amenajarea băii? Ce tip de material este cel mai bun pentru pereții și podeaua băii? Cum creezi un aspect care să fie ușor de întreținut?

Să aruncăm o privire la tot ce trebuie să știi despre proiectarea și decorarea băii perfecte.

Ce alegi pentru pereții și podeaua din baie?

Primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când vine vorba de decorarea băii este ce tip de material să folosești pentru podea și pereți. Orice ai alege, ar trebui să fie:

- Rezistent la uzură
- Antiderapant
- Rezistent la fluctuații de temperatură
- Plăcut din punct de vedere vizual

Rezistența la apă este prioritatea numărul unu, deoarece ultimul lucru pe care ți-l dorești este să îți faci griji pentru fiecare picătură de apă care ajunge pe podea sau pe pereți. Gresia și faianța sunt cele mai populare opțiuni, oferind siguranță, impermeabilitate și o disponibilitate mare de nuanțe. Chiar și în cazul în care preferi căldura oferită din punct de vedere vizual de configurația lemnului, poți opta pentru gresia cu aspect de parchet.

Iluminat pentru baie

Un alt element de bază atunci când vorbim despre designul băii este iluminatul. Aici, mai mult decât în orice altă încăpere din casă, trebuie să alegi cu atenție sursele de iluminat, gândindu-te nu doar la partea estetică, ci și la cantitatea de lumină necesară pentru a efectua cu brio ritualurile de zi cu zi.

Într-o baie fără ferestre, o soluție de iluminat general (lustră, pendul, plafonieră) este întotdeauna recomandată, deoarece este important să reproduci aspectul unei încăperi inundate de lumină naturală. Aceasta este o regulă absolut fundamentală.

Pe lângă iluminatul general, va trebui să instalezi și lumini funcționale în jurul oglinzii și în zona lavoarului, pentru a te ajuta să îndeplinești activitățile zilnice esențiale, cum ar fi bărbieritul sau aplicarea machiajului. Una dintre cele mai utile soluții de iluminat atunci când vine vorba de iluminarea feței este o oglinda cu led pentru baie, cum ar fi modelul de mai jos de la GQS German Quality.Fluminia Rodin Oglinda cu iluminare LED 120xH75 cm - GQs German Quality

Pe lângă aspectele practice, trebuie să iei în considerare și crearea unui mediu reconfortant pentru acele seri în care vrei să te bucuri de o baie fierbinte cu spumă și să te relaxezi pur și simplu. Pentru asta ai nevoie cu siguranță de lumini ambientale. Spoturile încastrate sau benzile LED oferă o lumină delicată și elegantă și creează o atmosferă cu adevărat specială.

Obține echilibrul perfect dintre funcție și formă

Atunci când este bine realizată, o baie poate deveni SPA-ul tău personal, favorizând relaxarea și liniștea. Cheia pentru a obține acest mediu este alegerea elementelor precum lavoarul, vasul WC și cada de baie, care trebuie să fie:

- Funcționale
- Plăcute din punct de vedere vizual

În același timp, având în vedere timpul pe care îl petreci în baie, cu siguranță îți dorești ca aceasta să aibă o armonie estetică, motiv pentru care alegerea unor piese din aceeași colecție îți poate face viața mai ușoară, eliminând stresul din procesul de luare a deciziilor și economisind cu siguranță timp.Set Vas WC pe pardoseala cu capac soft close si bideu Hatria Fusion 48 35x48 cm - GQS German Quality

Poți achiziționa cele mai frumoase și calitative elemente pentru baie de la GQS German Quality. Te vor ajuta cu siguranță în realizarea băii perfecte pentru locuința ta!

Recomandari