Cei 2 pasi importanti de urmat inainte de amenajarea locuintei

Cei 2 pasi importanti de urmat inainte de amenajarea locuintei
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Cu toții ne dorim să avem lucruri frumoase în casă, deoarece creează o ambianță plăcută și, de multe ori, în spatele fiecărui obiect stă o poveste plină de amintiri dragi. Trendurile actuale sunt extrem de dinamice, iar schimbările dese ale culorilor, formelor și texturilor nu fac decât să ne bulverseze, mai ales dacă nu avem încă o idee despre cum dorim să arate locuința noastră.

Acasă este locul în care ne întoarcem cu nerăbdare la finalul fiecărei zile, indiferent dacă aceasta a fost una relaxantă sau, din contră, a fost o zi extrem de solicitantă. Indiferent de mărimea locuinței, aceasta trebuie să reflecte stilul nostru personal, lucru ce ne transmite o stare de confort și ne ajută să ne relaxăm. Oricât ne-am strădui, nu putem ține pasul cu toate trendurile în materie de amenajări interioare. Dacă suntem în pragul unei amenajări a casei, înainte de a cumpăra tot felul de obiecte plăcute la prima vedere, trebuie să ne facem un plan bine pus la punct, pentru ca rezultatul final să fie armonios.

Iată care sunt pașii importanți ce trebuie urmați atunci când îți amenajezi casa:

1. Alege stilul care vrei să predomine

Este o decizie dificilă, având în vedere că pe piață regăsim o mulțime de obiecte atrăgătoare, ce pot înfrumuseța orice locuință. Stabilirea stilului care ne dorim să predomine implică o selecție atentă a obiectelor necesare, pentru ca fiecare dintre acestea să corespundă din punct de vedere stilistic și să creeze o imagine de ansamblu armonioasă. Indiferent dacă preferăm un stil clasic sau modern, există câteva elemente care se pot încadra în oricare din cele două. De exemplu, pentru bijuterii, oricât de plăcute ar fi noile casete din lemn sau îmbrăcate în catifea disponibile acum în majoritatea magazinelor, dacă vei căuta online modele de cutii bijuterii din argint, cu siguranță vei găsi una potrivită ca model cu stilul ales pentru dormitorul tău.

O astfel de piesă va oferi camerei o notă de eleganță, putând fi gravată. Totodată, este perfectă pentru a păstra în siguranță bijuteriile moștenite din familie. Pentru cele folosite mai des, cutiile de bijuterii moderne sunt perfect compartimentate pentru a fi folosite zilnic.

2. Stabilește bugetul în care să te încadrezi

Este greu să pui un preț pe stilul dorit, dar dacă nu îți impui o limită, este foarte posibil ca la final să descoperi că ai alocat o sumă mult mai mare decât ți-ai fi dorit. Există câteva elemente în care merită să investești. De exemplu, obiectele de artă: dacă le vei alege pe cele mai versatile, le vei putea încadra perfect ori de câte ori vei face schimbări. Stabilește-ți care sunt prioritățile, obiectele cu adevărat importante pentru care merită să investești o sumă mai mare, iar pentru restul orientează-te către cele mai versatile și accesibile, pe care le vei putea înlocui atunci când vei dori o schimbare sau se vor deteriora.



O schimbare a stilului casei nu trebuie să fie o gaură în buget, atât timp cât îți faci un plan bine stabilit și vei alege cu mare atenție orice achiziție. Deși în scurt timp este posibil să apară pe piață noi produse pe care să ni le dorim, este bine ca anumite elemente-cheie să fie simple, să aibă o calitate bună și să se armonizeze cu restul accesoriilor.




Recomandari

Newsletter Ele.ro

Preturi curs de schi
  • person

    "vino la schi!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right