5 motive pentru care nu esti angajata
history_edu ele.ro calendar_month 21 Feb 2012, 09:47
Ai lucrat foarte mult la CV-ul tau , astfel incat el sa te reprezinte pana in cele mai mici detalii si nu trece nici macar o zi fara sa il trimiti companiilor din domeniul in care iti doresti sa lucrezi. Totusi, nu reusesti sa te angajezi si nu poti sa iti dai seama de ce. Iata o serie de lucruri care ar putea contribui la faptul ca inca nu reusesti sa iti gasesti un loc de munca.
1. Minti in CV
Angajatorii au atat de multa experienta incat isi dau seama daca o persoana minte in CV, chiar si fara sa o vada fata in fata. Iar daca te cheama la interviu, cu atat mai repede isi va da seama daca ai strecurat mici neadevaruri in CV. In aceasta situatie 59% dintre angajatori declara ca nu mai dau nicio sansa persoanei respective. Asadar, evita sa minti in CV pentru ca angajatorul oricum va descoperi, mai devreme sau mai tarziu minciuna.
2. Il vorbesti de rau pe fostul sef
Nu este deloc ok sa mergi la un interviu la care sa il vorbesti de rau pe fostul sef, chiar daca din punctul tau de vedere acesta era un manager caruia nu ii pasa deloc de oameni si care vorbea de sus angajatilor. Daca seful este motivul pentru care ai plecat de la fostul loc de munca, nu iti ramane decat sa spui ca au fost anumite diferente de gandire si nepotriviri. Poti sa mai adaugi ca atunci cand te-ai angajat erau alte reguli si ca intre timp acestea s-au schimbat atat d emuncat incat nu mai sunt potrivite cu ceea ce crezi si iti doresti tu.
3. Nu arati ca iti doresti un job pe termen lung
In situatia in care mergi la un interviu si spui ca iti doresti acest job doar pana reusesti sa strangi bani si sa pleci din tara, fara indoiala nu vei fi angajata. Managerii se feresc sa angajeze oameni care urmeaza sa plece imediat dupa ce invata cum merg lucrurile in companie, mai ales daca sunt implicate si costuri pentru training. Chiar daca ai in plan acest lucru (dar nu stii nimic concret) ar fi bine sa pastrezi acest detaliu doar pentru tine. Altfel, acest interviu va fi o pierdere totala de timp.
4. Apari pe internet in situatii sau contexte deloc placute
Angajatorii au invatat sa isi caute posibilii angajati pe internet (in special pe Facebook) si sa vada cum sunt acestia in realitate, dincolo de informatiile din CV. Orice poza nepotrivita si orice material in care apari poate influenta decizia angajatorului de a te chema la interviu. Incearca sa eviti sa pui poze nepotrivite cu tine pe internet si evita sa tii un blog personal in care sa descrii lucruri pe care nu ai vrea sa le citeasca oamenii alaturi de care ai putea sa lucrezi.
5. Nu te pricepi in domeniu
Chiar daca ar putea sa te instruiasca, angajatorii considera ca este mult mai profitabil sa angajeze un om care se pricepe deja in domeniu si sa inceapa astfel sa lucreze inca din prima zi. Managerii nu vor sa piarda nici timp si nici bani cu un om care ar putea sau nu sa inteleaga cum anume functioneaza sistemul. In cazul in care nu ai experienta, dar iti lucrezi nespus sa lucrezi in domeniu, nu iti ramane decat sa precizezi ca esti dispusa sa lucrezi o perioada fara sa fii platita, astfel incat sa acumulezi toate informatiile esentiale. Cu siguranta in acest fel vei atrage atentia angajatorului care se bucura sa vada oameni care isi doresc sa invete lucruri noi, nu doar sa castige cat mai multi bani fara sa faca nimic.
Autor: Corina Petrea
Alte articole despre